Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tisztelt szerkesztőség!

Ne vizezzük a tejet!

A vargyasi gazdák nevében szeretném meg kérdezni F. I.-t, hogy merészel egyáltalán az utcára kilépni? Hónapokig napi 50 l vizet hordott a tejcsarnokba, így kockáztatva az egész falu gazdájának tejét. Mi lesz, ha holnap, holnapután az egész tej itt marad, nem vásárolják fel? Egyáltalán, miért kell odahívni az egyesülethez ezt az embert megbeszélésre?

Nagyon kellene már egy gyűlést tartani a gazdáknak, és számukra világossá tenni, hogy mit lehet és mit nem. Szigorú szabályokat kellene felállítani. Ha bárki szándékosan, rábizonyíthatóan rontja, kockáztatja a tej minőségét, felszólítás nélkül ki kell zárni, és persze megbüntetni. Az ilyen tetessen le magának saját tejbazint, s akkor az egyesületnek sem tartozna, de a többi gazdának sem magyarázattal, hogy miért jobb neki közel 6000 lej tejpénzt felvenni havonta, mint becsületesen tenni a dolgát egy közösségben, szemmel tartva, hogy nagyon sok gazda abból a pénzbél él, amit itt kap.

(e-mail)

Pár szó a CEU-ról

Vettem a fáradságot, és utánanéztem, kik oktatnak (oktattak), többek között, és kik okultak a „világhírű egyetemen”. Oktatók: Balázs Péter (a libás Bajnai Gordon egykori külügyminisztere, az MSZP egykori integrációs és külpolitikai kabinetjének vezetője), Bokros Lajos (Horn Gyuszi pénzügyi csomagjának megteremtője, a MOMA elnöke), Gerő András (tudományos munkái között: Az életmód a szovjet szociológiában – 1982; a Habsburg Történeti Intézet igazgatója), Hanák Péter (egykori ügynök, ma sztártörténész), Kis János (az SZDSZ alapítója, filozófus). Oktatottak: Ruxandra Cesereanu, Romanta Iordache, Monica Macovei, Andrei Oisteanu, Magyari Tivadar stb. Különösen az utóbbi érdekes figura. A Babeș-Bolyai Tudományegyetem megélhetési kozmopolita rektorhelyettese, a kolozsvári Transindex hírportál krónikus „viccelödője” a magyarokkal, és ami a legérdekesebb: a MAB (Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság) tagja!

Dr. Toducz Endre, Marosvásárhely

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások