Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Már lehet használni

Már lehet használni Kovászna megye

Bár még hivatalosan nem vették át, gyakorlatilag elkészült a kilyéni Olt-híd – tudtuk meg Czimbalmos-Kozma Csabától. A városmenedzser azt mondja: elégedett az elvégzett munkával.

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal az árvizek által megrongált hidakra kiírt pályázaton tavaly októberben az év végéig elkölthető 400 ezer lejt kapott. Ebből gyorsított eljárásban írtak ki pályázatot a híd kijavítására, amit egy brassói vállalkozó nyert meg.
A felújított híd a parton lévő négy–négy fémpillérre szerelt fémkereten áll, és nem támaszkodik a vízben álló falábakra. A régi fakorlátok helyett új, fémből készültet szereltek, amelyeket a régi híd elemeiből leszerelt, a hídpallóhoz csavarozott gerendákkal védenek.
– Arra kérünk mindenkit, elsősorban a földjüket ezennel ismét könnyen megközelítő kilyénieket, hogy szigorúan tartsák tiszteletben a 3,5 tonnás súlykorlátozást, nemcsak azért, mert szabályt sértenek, ha túllépik, hanem azért is, mert kár volna súlytöbblettel rongálni az új hidat – mondta el megkeresésünkre Czimbalmos Kozma Csaba. A városmenedzser hozzátette: ez a híd nem oldja meg a rég tervezett városi kerülőút ügyét. Amennyiben annak megépítésére sor kerül, akkor egy nagyobb betonhídra lesz szükség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. április 20., 8:09
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Na ez aztan a mestermu.A San Francisco-i Golden Gate hid ennek csak az arnyeka.Es ha jol ertem egy kerek esztendo kellett a megepitesere.De hat ez ertheto egy ilyen orszagban ahol egy ember dolgozik es negy nezi azt az eggyet a lapatjara tamaszkodva.Igenytelen nepnek,igenytelen hid!A fo,hogy valakik jot kaszaltak a megepitesen.Azert az atkelesnel inkabb szedjetek le a rakomanyt es tutajon vigyetek at nehogy,ne adj Isten kinai vasbol legyenek a pillerei.Na szerencses atkelest.