Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dolgozni kell a voksért

Dolgozni kell a voksért Kovászna megye

Mint azt már megírtuk, Bálint József sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő lett az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) megyei szervezetének új elnöke. Alelnöknek Balázs Attilát, a korábbi elnököt választották. A váltásról és a várakozásokról érdeklődtünk az érintettek egy részétől.

 Elsőnek Balázs Attilát kérdeztük, hogy mivel magyarázza az ún. vereségét, és a városi elnököket, hogy mit várnak az új vezetőtől.

– A szavazóktól kellene megkérdeni, mert ők biztos tudják az okot, én pedig nem akarok az ő nevükben beszélni. Az eredmény szerint úgy látszik, abba az irányba kell menni, hogy sepsiszentgyörgyi legyen az elnök. Talán jobb is így, mert az igazság az, hogy én inkább Kézdivásárhelyen és környékén tevékenykedtem – mondta Balázs.

Úgy véli, demokratikus szavazás volt, majdnem egyenlő eredménnyel. Hogy melyik széki szervezetek kit támogattak, nem tudja, mivel titkos szavazás zajlott, de nem is zavarja, mert „egy csapat vagyunk”. Arra a kérdésre, hogy esetleg megpróbálja-e visszaszerezni az elnöki széket, azt felelte: „nem akarom visszaszerezni. A kezdetben mindent megtettem a Néppártért, most más folytatja az elnöki munkát”,  szögezte le.

Deák Kinga Erikától, a kovásznai EMNP elnökétől megtudtuk: neki teljesen mindegy a szavazás eredménye.

– Személyes okok miatt nem tudtam részt venni a szavazáson, de számomra mindegy, hogy kettőjük közül ki lett az elnök, mivel mindkettőjüket kedvelem, és egyikkel sincs semmi bajom – fogalmazott.

Kocsis Hunor Tibor, a sepsiszentgyörgyi szervezet elnöke azt várja a vezetőcserétől, hogy „ne csak legyünk, dolgozzunk is”.

– Azt remélem, hogy nagyobb lesz az aktivitás megyeszerte, és nem csak kampányban. Ha azt várjuk, hogy az emberek ránk szavazzanak, akkor azt kellene látniuk, hogy dolgozunk. Persze nem állnak rendelkezésünkre azok az eszközök, mint más pártoknak, ezért többet, jobbat és kitartóbban kell dolgozni, ráadásul ingyen, de talán ez is egy rosta: aki nem áll oda, arra talán nincs is szükség – nyilatkozta, aki szerint oda kell koncentrálni leginkább, ahol eddig nem, vagy csak kevés tag és aktivitás volt.

Dimény László, a baróti szervezet elnöke szerint „ideje volt az újításnak”. Véleménye szerint közelebb kell kerülni az emberekhez, mert „nélkülük semmire sem megyünk”.

– Azt gondolom, Bálint József, aki helyi tanácsos, alpolgármester is volt, az Országos Önkormányzati Tanácsnak is elnöke, jobban odafigyel az önkormányzati munkára. Márpedig az önkormányzati képviselők azok, akik tudják, hogy az egyszerű embernek mi fáj, nekik kell javaslatot tenniük a megoldásra, amit a megyei vezetésnek tanácsokkal kell segítenie. Nem fentről kell megmondani, hogy mi a teendő, hanem az alulról jövő kezdeményezéseket kell felpártolnia. Arra számítok, hogy az új megyei vezetés többet terepezik, és szorosabbra vonja ezt a kapcsolatot – mondta el Dimény.

A baróti EMNP-tanácsos szerint Balázs Attilára „továbbra is szükség van”, és „fontos” az a munka, amit megyei tanácsosként és a szervezet megyei alelnökeként végez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. április 21., 19:06
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Minden héten valaki előáll, ha nem szavazunk? Hülyék vagytok. Amire szavazol, arra, de legalább tudod amikor te tetted, segítetted ba azon a résen. Ha más dobta be helyetted, akkor ne is legyen nyugodt álmod, s forogjál, mikor állnod kellene.