Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Padlón tárolt élelem

Padlón tárolt élelem Kovászna megye

Háromszéken is lezárult a húsvéti ünnepek alkalmával megtartott élelmiszer-ellenőrzési razzia: az eredmény elgondolkodtató.

Dr. Sikó-Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetője tegnap sajtóközleményben számolt be a húsvéti élelmiszer-ellenőrzések végleges eredményeiről: 352 vállalkozót vettek górcső alá, illetve a közutakon is jelen voltak a megyei rendőrség kíséretében (9 alkalommal 115, élelmiszert és állatot szállító autót ellenőriztek).

Mint az előző években, idén is a legtöbb hiányosságot a címkézés terén észlelték, de a helytelen élelmiszer-tárolás is „élen” járt a rendellenességek lajstromán. Kiderült, sok esetben a csupasz padlón tárolták a „csemegeként” árult terméket, és mivel több egységben nem volt kézmosási lehetőség, ezért nyilvánvaló, hogy piszkos kézzel pakolták ide-oda az árut az alkalmazottak.

A kampány alatt 11 bírságot szabtak ki több mint 6,7 ezer lej értékben, több tíz kilogramm hústerméket foglaltak le, és 20 figyelmeztetést is kiosztottak. A helytelen címkézés miatt közel 34 kilogramm pangasiust és 14, 21 kilogramm nílusi süllőt koboztak el. A súlyosabb kihágások miatt egy egységnek visszavonták, a másiknak felfüggesztették a működési engedélyét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. április 20., 9:32
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Padlón tárolt élelem egyes üzletekben; amikor egy töbház földszíntjén üzletet alakítnak ki már akkor kellene ellenőrizzék, hogy van-e elég hely az árú raktározására, meg van-e minden feltétel egy élelmiszerbolt üzemeltetésére. A cégvezetőnek valószínű nem ez a legfontosabb célpont, hanem jó zóna legyen, hogy sok pénz jöjjön a házhoz.