Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Céltudatos csapatmunka

Céltudatos csapatmunka Sport

Nagyszerű sikert ért el a Sepsi ISK U18-as lánycsapata a 27. Bécsi Húsvéti Kosárlabda Kupán, ahol 40 csapat közül végzett az élen. A sikert még szebbé teszi, hogy az eredményt tulajdonképpen 5 játékossal érték el, lányaink 9 meccsből egyet veszítettek el a torna alatt. Szép sikereket ért el a sportiskola U14-es lánycsapata is, amely a legjobb négy közé került.

 

Európa egyik legnagyobb kosárlabdatornáján remekelt az ISK U18-as csapata, amely a csoportmeccsek során 28-20-ra verte a Jeugd Gentson-t, 62-7-re a TBA Fireballs-t és 29-22-re az SC Rist Wedelt, illetve 39-37-re kikapott Löwentől. Csoportmásodikként léptek tovább az egyenes kiesési szakaszba, ahol előbb kétszeres hosszabbítás után 21-17-re lelépték a Blue Stars Brugge-t, majd 48-44-re nyertek a Jahn München ellen. A negyeddöntőben 33-27-re győzték le a BEAC Budapestet, az elődöntőben 39-25 arányban múlták felül a KSC Szekszárdot, majd végül a döntőben 61-29-re iskolázták le a Champions Bukarestet. A csapat tagjai: Bölöni Noémi, Kovács Kincső, Sándor Boróka, Holinka Hanna, Kovács Kriszta, továbbá Ioachim Adrienn és Nagy Hilda (U14).

– A lányok fantasztikusak voltak. Mivel ötön vállalták a megmérettetést, különösebb célkitűzés nélkül vágtunk neki a tornának. A legnehezebb a kieséses szakasz volt, itt 4 körön jutottunk túl egy nap alatt a döntőbe jutásért. Minél nehezebbnek tűnt a feladat, a lányok annál több energiát mozgósítottak. Voltak nehéz percek is, de valaki mindig a csapat élére áll, érezték, hogy egymásra vannak utalva. A döntőre már az U14-es csapat két játékosa is besegített, és nagyon simán legyőztük bukaresti ellenfelünket. Nagyon büszke vagyok játékosaimra, úgy érzem közelebb kerültek a sport lényegéhez: soha fel nem adni a harcot, a határaik folytonos feszegetéséhez” – értékelt Nemes Áron edző.

A Sepsi ISK U14-es lányai is kitettek magukért, mindhárom meccsüket megnyerve (34-17 a Jahn Münchennel, 46-15 a VKL Vikingsszel, 66-12 a BBU’01-gyel) csoportelsőként jutottak tovább. További eredményeik: legjobb nyolc közé jutásért: 2-0 az Osterather Turnvereinnel, a negyeddöntőben: 48-29 a BC Torellóval, az elődöntőben: 51-54 az SC BG Bonnal.

A csapat tagjai: Ioachim Adrienn, Nagy Hilda, Tarczi Gyopár, Apor Orsolya, Damokos Zsófia, Kovács Kincső, Csiszér Abigél, Pál Hanna, Pánczél Kriszta; edző: Bordás Noémi Ágota.

Az ISK U14-es fiúcsapata is hasznos tapasztalatokkal gazdagodott, egy nagyon erős mezőnyben (75 csapat) négy vereséget szenvedtek csoportjukban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások