Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Edzőtáborban a Sepsi OSK

Edzőtáborban a Sepsi OSK Sport

Mától Ausztriában edzőtáborozik a Sepsi OSK, ahol napi edzésekkel és edzőmérkőzésekkel igyekszik megalapozni a július közepén rajtoló 2019–2020-as labdarúgóidényt. A harmadik élvonalbeli szezonjára készülő piros-fehér mezes keret még nem teljes, a szakmai stáb folyamatosan az erősítésen dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

Június 17–30. között ausztriai (Kreischberg–Murau) edzőtáborozáson vesz részt a Sepsi OSK. Négy felkészülési mérkőzés is szerepel a labdarúgók programjában: június 20-án az örmény Banants Yerevan, 23-án a vajdasági Topolya, 26-án az orosz Krasnodar, 29-én a szintén orosz Samara együttese ellen játszanak. Az edzőtábort követően, július 2-án és 3-án a székesfehérvári MOL Kupán méretkezik meg az együttes, majd itthon folytatja a felkészülést. Az I. liga előreláthatóan július 14–15-én kezdődik.

Az első élvonalbeli idényét a kilencedik, a másodikat pedig a hatodik helyen záró sepsiszentgyörgyi klub számára kihívásokkal telinek ígérkezik az új idény, a klubvezetés szeretné megtartani jövőre is a play-offbeli pozíciót, ehhez viszont további erősítésekre van szükség. Diószegi László tulajdonos Facebook-posztban nyugtatta meg a szurkolókat, hogy a klub vezetése minden szempontot mérlegelve keményen dolgozik a keret feltöltésén. „Hihetetlen, tudom, de legalább 500 játékost néztünk meg az elmúlt három hétben. Tárgyaltunk legalább 30 játékossal, és ez idáig 6 játékossal egyeztünk meg! De a tárgyalások most is folytatódnak, hisz még 5 vagy 6 játékosra szükségünk van” – írta Diószegi, hozzátéve, hogy az egyeztetések során a román bajnoksággal szembeni bizalmatlansággal is meg kell küzdeniük.

Az eddig nyilvánosságra jutott információk alapján az érkezők között védők vannak többségben: a macedón Riszto Mitrevszki és a horvát Hrvoje Barisic egyaránt középhátvéd, a román másodosztályból érkező fiatalok közül Grigore Turda szintén védőjátékos, Horatiu Moldovan pedig kapus; mindketten U21-es játékosok, akik közül az új szezonban kettőnek is szerepelnie kell a kezdőcsapatban a szabályozás szerint. A Jászvásárt Szentgyörgyre cserélő Andrei Sin is védő – az más kérdés, hogy a futballista állítólag nemcsak az OSK-val, hanem a Dinamóval is megegyezett… A középpályára szintén egy légiós, a holland Hilal Ben Moussa jött, de Diószegi posztjában sietett mindenkit megnyugtatni, hogy a csatárokról feledkeznek meg.

Érkezők: Grigore Turda (FC Arges), Andrei Sin (Poli Iasi), Horatiu Moldovan (Ripensia), Riszto Mitrevszki (Hapoel Haifa), Hilal Ben Moussa (FC Emmen), Hrvoje Barisic (Zrinjski Mostar).

Távozók: Rus Adrian (Puskás Akadémia, kölcsönből vissza), Bryan Nouvier, Gabriel de Moura, Alekszandr Karnickij, Ousmane Viera, Igor Jovanovic, Andrei Sîntean, Daisuke Sato, Sebastian Rudol.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások