Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban szerint nagyobbak az esélyek a bizalmatlansági indítvány sikerére, mint eddig

Ludovic Orban szerint nagyobbak az esélyek a bizalmatlansági indítvány sikerére, mint eddig Románia

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke szerint a héten benyújtott bizalmatlansági indítvány nagyobb eséllyel célba érhet, mint azok, amelyeket eddig nyújtottak be 2016 decembere óta, mert 214 – 215 szavazatra lehet számítani, és az „már nincs nagyon messze” a szükséges 233-tól, a tárgyalások pedig az utolsó napig tartanak majd.

Hirdetés
Hirdetés

Orban a B1 TV-nek adott interjúban fejtette ki, hogy sikerült partneri kapcsolatot kialakítani öt politikai alakulat – a PNL, a Mentsétek meg Romániát Szövetség, a Népi Mozgalom Párt, a Pro Románia párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség – között, a kormányt alkotó Szociáldemokrata Párt, valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetsége képviselőivel pedig egyénenként tárgyalnak. A jelenlegi számítások szerint és „kellő mozgosítás esetén” 214 – 215 törvényhozó fogja megszavazni a bizalmatlansági indítványt, de az egyéni tárgyalások az utolsó napig folynak.

A PNL elnöke azt mondta, hogy tudomása szerint a PSD és az ALDE parlamenti képviselői elégedetlenek, mert nem akarják többé Viorica Dăncilát látni a kormányfői székben.

Úgy vélekedett, sok szociáldemokrata törvényhozó belátja, hogy amennyiben Dăncilă marad a kormányfő, és pártelnöknek is megválasztják, akkor „a PSD nagyon fog szenvedni.”

„A jelenlegi PSD-s parlamenti képviselők felét többé nem fogják megválasztani, véget ér politikai karrierjük. Nagyon sok PSD-s polgármesternek nagyon lecsökken az esélye az újraválasztásra, még akkor is, ha egyfordulós marad a szavazás, mert megszűnik a politikai szavahihetőségük” – vélekedett Ludovic Orban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások