Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztonság és minőség a fő szempontok

Biztonság és minőség a fő szempontok Kovászna megye

Miért egy év az Andrei Șaguna utca felújításának a határideje, és mit, hol dolgoznak a városban, erről tájékoztatott Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján.

Hirdetés
Hirdetés

A dohánygyári hegy idegborzoló kockaköves utcájának javítását 2020 júniusáig kell befejezzék. Többek szerint ez túl hosszú idő, de az aszfaltozást megelőző sokféle infrastrukturális munka sok időt emészthet fel: a közművekre hárul a vízvezetékek cseréje és a szennyvízcsatorna bekötése, de megújul a közvilágítás is. A gázszolgáltató már korábban elvégezte a csőcserét. Ugyanakkor az időjárás is hátráltató tényező tud lenni.

A Váradi József felső felében még az Electrica dolgozik az új hálózaton, aztán fel kell szednie a régit, ez késlelteti az aszfaltozást. Általában a szolgáltató cégeken (villany, gáz, internetszolgáltató) múlik a munkálatok befejezésének határideje, minden útburkolatcsere előtt ugyanis a városnak rá kell venni őket, hogy fektessenek be saját vezetékhálózatuk felújításába, hogy biztonságos és hosszú életű legyen az elvégzett munka, tetszetős a városkép. Ők ráadásul csak egymás után dolgozhatnak.

Hétfőtől lezárják a Kós Károly, Kriza János és Kórház utcák útkereszteződését, ahol az esővízcsatornát fektetik le, majd alapoznak, aszfaltoznak. A Puskás Tivadar, Ág utcákra is kiadta a város a munkakezdési parancsot, ez utóbbiban az esővíz-elvezetés és a közvilágítás újraszerelése is a felújítás része, csak a rendőrség engedélyére várnak.

Az Ág utcai munkálatok idejére az Urban Locato területén ideiglenes parkolóhelyet alakít ki a város a környékbeli autótulajdonosoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 14., 19:55
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Kevesebb munkapont szűkebb hátáridők, ugyanazt az eredményt hoznák, kevesebb méreggel. Talán el lehetne ezen gondolkodni a tisztelt városgazdáknak. Az útjavító cégeknél kevés a munkás, ezért szétszórják meg forgassák őket a munkapontokon.