Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zágon harcba száll a III. ligáért

Zágon harcba száll a III. ligáért Sport

Labdarúgás

Szombaton 18 órától saját stadionjában vívja a harmadosztályba jutásért kiírt osztályozó első mérkőzését Kovászna megye bajnoka, a Zágoni FC. Ellenfele a Brassó megyei IV. ligát megnyerő Zernyesti Olimpic lesz. A feljutás kérdése oda-vissza alapon dől el, a visszavágót június 22-re ütemezték be.

 

Autósport

Folytatódik a Hargita és Kovászna megyékben zajló regionális hegyi autós gyorsulási bajnokság. A sepsiszentgyörgyi Auto Crono Sportklub szervezte verseny második fordulóját szombaton és vasárnap Sugásfürdőn tartják. Az idei regionális bajnokság a Szent Anna-tó felé vezető úton kezdődött. A verseny célja a sportág népszerűsítése mellett: lehetőséget biztosítani a kezdő pilótáknak és azoknak, akik nem rendelkeznek elegendő pénzzel az országos bajnokságon való induláshoz. A Simon Árpád által vezetett Auto Crono szervezésében zajló bajnokság hétvégi futama a romániai autós szakszövetség (FRAS) égisze alatt, a Kovászna Megye Tanácsa, illetve számos támogató közreműködésével jöhetett létre. A verseny miatt hétvégén útlezárásokra kell számítani a Sepsiszentgyörgy–Sugásfürdő útvonalon.

 

Speciális versenyek

A Kendu Egyesület partnerségben a Zöld Nap és a Pro Pectus Egyesületekkel szombaton 10–13 óra között bonyolítja le a Füstölő Aszfalt nevet viselő kerékpárverseny második kiadását, amely elsősorban speciális nevelési igényű gyerekeknek, fiataloknak szól. A helyszín ezúttal is a fortyogói Skat Kart pálya lesz.

A Bartimeus Játszóház speciális foglalkozást igénylő személyek számára országos úszóversenyt szervez vasárnap 10–13 óra között a sepsiszentgyörgyi uszodában. Az esemény támogatói: Sepsiszentgyörgy Municípium Helyi Tanácsa és a Communitas Alapítvány.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások