Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Védjék meg a demokráciát!

Védjék meg a demokráciát! Kovászna megye

Tegnap elballagott a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának 35, közigazgatás és környezettudomány szakos végzőse.
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön 13 órakor, családtagok és a barátok kíséretében vonultak be a végzősök az egyetem aulájába, hogy elbúcsúzzanak az egyetemtől. A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának igazgatója, dr. Cziprián Kovács Loránd egyetemi docens köszöntötte, majd tanácsokkal látta el a végzősöket. Mint mondta, a jövőben az legyen a legfőbb feladatuk, hogy megvédjék a demokráciát, és munkájuk során mindig nézzék meg az érme mindkét oldalát, és ne essenek a kalandor politikusok csapdájába.

Székely Zsolt, az egyetem tanára beszédében kiemelte: a búcsút követően az előretekintés következik, a kitűzött célok felé. Reméli, hasznosítani tudják majd azt a tudást, örökséget, amit az elmúlt években kaptak az egyetemen.
A diákokat Alice Colț búcsúztatta román nyelven, aki a hasznos időbeosztásra és a siker felé vezető, nehézségekkel teli útra hívta fel a figyelmet. Oláh-Badi Álmos magyar nyelven köszöntötte az egyetem végzőseit, hangsúlyozva, bár a vizsgatételek elfogytak, az igazán nagy megmérettetések csak most kezdődnek.

A kihelyezett tagozat 1998-ban indult Sepsiszentgyörgyön, mint Közigazgatási Főiskola, majd 2005-ben, a bolognai folyamatnak nevezett páneurópai oktatási reform eredményeként hároméves egyetemi oktatásra tért át, megváltoztatva nevét is. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások