Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Baróti városnapok

Baróton ma kezdődik, és vasárnapig tart a város első írásos említésének 795. évfordulója jegyében (is) rendezett ünnep, melynek programját az első két nap kulturális események színesítik.

A művelődési házban ma 18 órától irodalmi estet tartanak (Nemes Nagy Ágnes verseiből hallgathatunk válogatást Magyarosi Imola színésznő előadásában), csütörtökön 17 órától népviselet-kiállítás (meghívott Dávid Alpár bodosi népviselet-készítő), majd filmvetítés (A viszkis) várja az érdeklődőket.

Pénteken a főtéri színpadon délelőtt fél tizenegy órától kezdődnek a programok. Először a helyi óvodások lépnek reflektorfénybe, aztán a sajátos nevelést igénylő gyermekek és felnőttek előadása következik, kora délután helybéli iskolások, majd a Tanulók Házának művészeti csoportjai következnek. Este helyi együttesek koncertjeivel (Hit Factory, Take me to the Sunrise, Titán együttes), György Botond humorista előadásával zárul a nap.

Hirdetés
Hirdetés

Szombat délelőtt több helyszínen sportesemények zajlanak, 13 órakor tartják a hivatalos köszöntőt, délután fúvóstalálkozóval, este újabb koncertekkel folytatódik a rendezvény. 22 órától utcabál kezdődik a sarkadi Grund zenekar jóvoltából.

Vasárnap a posta mögötti téren a már hagyományos Barót-napi főzőversenyt is megtartják, a délutáni műsor pedig a népzene kedvelőit érdekelheti inkább: lesz néptánc-találkozó, színpadra lépnek a Baróthoz tartozó falvak műkedvelő csoportjai, a Bujka népdalcsoport, és folklórműsort adnak elő az őrkői cigányok is. Este a kolozsvári Manó and friends, valamint a magyarországi Hooligans együttes koncertjei zárják a városnapokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások