Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sorina Pintea a betegekkel sértően bánó kórházi ápolók kirúgását javasolja

Sorina Pintea a betegekkel sértően bánó kórházi ápolók kirúgását javasolja Románia

A lehető legsúlyosabb büntetést, vagyis munkaszerződés-felbontást javasol Sorina Pintea egészségügyi miniszter azoknak a kórházi ápolónőknek az ügyében, akik egy videófelvétel tanúsága szerint sértegették és megalázták a betegeket a bukaresti sürgősségi kórházban.

Hirdetés
Hirdetés

„Nehezemre esett végignézni. Nem tolerálhatjuk ezt a fajta viselkedést. Aki nem érez hivatástudatot a beteggondozásra, annak nincs mit keresnie az egészségügyi rendszerben” – jelentette ki Pintea, aki arról is tájékoztatott, hogy pénteken összeül a kórház fegyelmi bizottsága, és eldönti, milyen szankciót szab ki a betegekkel méltánytalanul bánó alkalmazottakra. „Véleményem szerint a büntetés a lehető legszigorúbb kell hogy legyen: a munkaszerződésük felbontása” – jelentette ki az egészségügyi miniszter.

A nyilvánosságra kerül videófelvételre, amelyen ápolónők agresszíven és megalázó módon bánnak a páciensekkel, a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórház vezetősége közleményben reagált.

„Egyértelműen elhatárolódunk a három ápolónő viselkedésétől. A Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórház korrekt, emberi bánásmódot alkalmaz a betegekkel szemben, és semmiféle fizikai vagy szóbeli agressziót nem tolerál” – olvasható az egészségügyi intézmény közleményében, amely hozzáteszi, hogy a videón szereplő három ápolónő ellen „a tett súlyosságának megfelelő” szankciót fognak alkalmazni.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 16., 21:55
    ÉRTÉKELÉS: -4

    kirúgják őket aztán menni Németo.,Hollandia ,Ausztria,Norvégia úgy várják őket mint a kutyám a csontit
    … Félreértés ne essék…nem viselkedhetnek embertelen módon a betegekkel,sőt elitélendő,de a legtöbb ápolónak anyagi gondja van,idegesek,kevesen vannak 1 ápolóra több beteg jút mint kellenne ,elfogadnak még 5 lejt is a csóró.betegtől ami megalázó, mert a fizetése annyi amennyi.Aztán.a környezete ,munkahelye sem egy rózsakert.

  • User
    Dátum: 2019. május 17., 10:52
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Helyes! Aki keptelen emberekkel foglalkozni , ugy altalaban de foleg betegekkel, annak nem lehet helye ilyen inezmenyekben ! Fizetesuk is atlagon feluli , nincsenek raszorulva , hogy markukat nyujtsak! Ha kulfodre mennenek , ott megengednek maguknak az ilyen kirohanasokat???

    • User
      Dátum: 2019. május 17., 13:03
      ÉRTÉKELÉS: -2

      mennyi az az átlagon felüli mondjuk egy kezdőnek és egy 20 éve dolgozónak? NETTÓBAN! Ha akkora a fizetése minek megy el hátrahagyva családját ,baráti körét ? Mert nincs kilátás a javulásra ,elegük van az igéretekből ,habár bizonyos szempontból már Nyugaton sem rózsás az élet a migrik miatt.

  • User
    Dátum: 2019. május 18., 9:38
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Az igazsághoz tartozik az is,hogy ki vagyunk szolgáltatva nekik,mert ha beteg az ember ķórházba megy nem szinházba,ahol ha nem tetszik a műsor egyszerüen feláll és kimegy.

  • User
    Dátum: 2019. május 20., 8:52
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Hallgatom a háborgókat, eszembe jut a télen benn voltam egy hétig a kócerájba. Két szomszéd betegtársam, ágyilag, éjjel – nappal fölöslegesen hívogatták a nővéreket, már én nem bírtam szó nélkül, és tanácsokat adtak, hogy mivel kezelje őket, majd telefonon elmondták valakijüknek, ha mi nem sikerült, s dicsekedtek, ha félig is, de valamivel behúzták a nővéreket. Akkor gyógyultam meg, amikor hazamehettem, s becsuktam az ajtót magam mögött. Egyetlen dolog amivel szerintem foglalkozniuk kellene, az ápolók sokkel kevesebb száma, ami nem a betegek hibája…