Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Botrány a Tanulók Házában

Botrány a Tanulók Házában Kovászna megye

Az iskola kerítésén dobálták át az úttestre és az elhaladó autókra a tejet és a kiflit a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza udvaráról, pénteken délután. A történteket többen is megörökítették, és képek, videó formájában közzétették a közösségi oldalon.

Az ügy nagy felháborodást váltott ki, többen sérelmezték, hogy rengeteg rászoruló gyermek van, akinek nem jut tízórai, és szívesen elfogyasztanák a tejet és a kiflit. Néhány sepsiszentgyörgyi iskola osztályában, ahol nem fogy el az ingyen tízórai, összegyűjtik, és a rászorulóknak adják nap mint nap – ezért is felháborító, hogy egy felekezeti iskolában ilyen történhet – írta a Facebookon egy szülő. Többen is megfogalmazták, ha eldobálják a gyermekek az ételt, felmerül a kérdés, hogy tényleg szükség van-e erre a programra, vagy helyettesíteni kellene valami mással. Az ügyben megkerestük a Református Kollégiumot is, mivel annak 1–4. osztálya a Tanulók Házában működik.

Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyi Laura, az intézmény titkára arról tájékoztatott, hogy tudnak a sajnálatos esetről, és kivizsgálják azt. Később az iskola vezetősége azt nyilatkozta a sajtónak, nem tartják valószínűnek, hogy a kis elemisták lennének a tettesek, mert délután ők már nem tartózkodnak az iskolában.

Tegnap délelőtt gyűlést tartottak ez ügyben, ezt követően Kerekes Jenő, a Tanulók Házának igazgatója elmondta, kiderült, hogy nem a refis kisdiákok okolhatók a kifli- és a tejdobálásért, hanem a szakkörre járó nagyobb diákok. A tejet és a kiflit nem ők vitték magukkal, viszont ők dobták ki az utcára. Az igazgató elmondta, legközelebb pénteken mennek újra szakkörre a tanulók, és akkor tisztázzák a helyzetet, ugyanis kényes a történet, hiszen élelmiszerről van szó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 19., 7:51
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Halad a vilag. Mar a gyerekeknek sem kell tej meg kifli. Biztosan, ha egy deci Finlandia vodkat meg egy csomag jo amerikai cigit adtak volna nekuk tizoraira, azt nem dobaltak volna at a keritesen.

  • User
    Dátum: 2019. március 19., 8:20
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Ez a program kidobott pénz, a kifli ehetetlen a tej is silány. Inkább adjanak becsületes ételt kevesebb gyereknek, akik igazán rászorulnak.

    • User
      Dátum: 2019. március 19., 20:03
      ÉRTÉKELÉS: 2

      Lehet, hogy egyes gyerekek szamara, akik nem ilyen izhez szoktak ehetetlen, ahogyan egy kommentelo megjegyzi, de az nem azt jelenti, hogy kikell dobni az ablakon, es csufot uzni belole. A kisfilmet, amit beakarnak mutatni a pazarlasrol stb, igazan kevesnek tartom.Szentul megvagyok gyozodve, h azoknak a gyerekeknek a szuleinek akik kidobtak, szinten hasznos tanulmany lenne. Valamilyen szinten, ereztetni kellene a gyerekekkel, h biza sok ember, gyerek van korulottunk, aki megkoszonne, Meg ha izetlen is.

  • User
    Dátum: 2019. március 19., 11:57
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Én naponta látom mit szándékoznak kiosztani – kiosztják, ne dobd el… Akik jóváhagyták, akik becsomagolták, s akik elosztják, akik az iskola kapuján behozzák, bár egy szeletét mindennap bemutatóra meg kellene egyék a gyermekek sorfala előtt, aztán hallgassák meg az elítélt gyermekek kórusát. A gyermekek igazat mondanak: ehetetlen. Mire igyák meg a ?tejet?? (Az okoskodók fényesítésére, a rászoruló gyermekeknek odaadni még tragikusabb lenne).

  • User
    Dátum: 2019. március 19., 13:29
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Az ételt nem dobjuk el ! Neveltetés kérdése ,hogy gúnyt űzük vagy nem az ételből ! A tej normál Tej amit a kereskedelemben is lehet vásárolni ! Vannak akiknél nagy a ló ezért az a sok rossindulatú komment .

  • User
    Dátum: 2019. március 19., 14:49
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Az a helyzet, hogy ebben a ciki vilagban az egyes draga tanuloknak szegyen lenne az iskola kiflijet es tejet elfogyasztani, mit is szolna a vilag, ha ok ilyen proletar tettet hajtananak vegre…Inkabb gunyt uzunk az etelbol, italbol.

  • User
    Dátum: 2019. március 20., 10:14
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Micsoda igyekezet!? Ide tolakszik és magyaráz, hogy az eldobással van a baj, s hogy rászorulók talán ízlelhetőbbnek tartják. Nos két szakasz van a cikkben. A refisek nem dobálták szét, de nem is vitték mind haza. Ott hagyták, adják akiknek akarják. „ … igazgatója elmondta, kiderült, hogy nem a refis kisdiákok okolhatók a kifli- és a tejdobálásért, hanem a szakkörre járó nagyobb diákok. A tejet és a kiflit nem ők vitték magukkal, viszont ők dobták ki az utcára.” Erre azt tetszik magyarázni, hogy mégis neveletlen és mégis felelős a gyermek. Mondjon egy példát, nagy kisegítő kedvében, amikor a generációnk osztatlan aláírta, hogy bizony a gyermeket néha egy – más dologért meg kellene büntetnünk.

  • User
    Dátum: 2019. március 20., 11:41
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A baj ott van, hogy nem néztek utána, mik az igények. Nem kellene minden gyermeknek adni, hanem csak annak, aki rászorul. Ezt viszont pontosan fel kellene mérni, hogy tényleg azokhoz jusson el akiknek szüksége van rá. Ha erre odafigyeltek volna, az is lehet, hogy a rászoruló gyermekeknek több is jutott volna. Ebből is látszik, hogy nem a rajtuk volt a hangsúly, hanem választási kampány része a dolog (amelyet idejében elkezdtek), hogy lehessen felmutatni, milyen jótevők (közpénzből) a vezetők. A dolgokat lehet jól is csinálni, csak ahhoz odafigyelés kell, nem felszínes érdekpolitizálás. Most nemcsak nem figyeltek, hanem a visszajelzések ellenére is konokul ragaszkodtak a hibáikhoz, a gyerekek „kritikája” pedig radikális volt. Ideje lenne eszmélni, valamit javítani, csak legyen aki.