Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bologna polgármestere szerint nem is létezik bolognai spagetti

Bologna polgármestere szerint nem is létezik bolognai spagetti Külföld

Bologna polgármestere hadjáratot indított a bolognai spagetti ellen, mondván fake news (álhír) a világ egyik leghíresebb étele.

Virginio Merola, a Demokrata Párt politikusa, az olasz város vezetője a Twitteren írt posztjában tagadja a hagyományosan húsos szósszal tálalt klasszikus tészta létezését.

A FICO Eataly World, a világ legnagyobb étel témájú parkjának megnyitása előtt Merola arra buzdította az embereket a Twitteren, hogy küldjenek neki képeket bolognai spagettikről.

Hirdetés
Hirdetés

Bologna büszke az ételkultúrájára, a tortelinire, a bolognai párizsira, olyan finomságokra, amiről inkább várnák a helyiek, hogy a turisták érdeklődjenek, ahelyett, hogy bolognai spagettit kérnének.

A Twitter-bejegyzése után Merola azt monda, hogy furcsa dolog olyan dolog miatt híresnek lenni az egész világon, ami nem is a mi ételünk. Természetesen, örülünk annak, hogy ez ráirányítja a figyelmet a városunkra, de inkább szeretnénk az ételminőségünk miatt híresek lenni, ami része a kulináris hagyományunknak – tette hozzá.

A hivatalos bolognai receptben, amit ezen a környéken regisztráltak, szerepel tej és fehér bor is, ami elég messze van a paradicsomos szósztól, amire a legtöbb ember asszociál a bolognai spagetti hallatán.

(Euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 11., 22:06
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Akkor ezek szerint az osszes szupermarket uzletlancot perbe foghatjak a vasarlok,melyek „Spaghetti Boloniese” feliratu spagettit vagy paradicsomszoszt arulnak. Mert ha nem letezik ez a recept es a boloniai spagetti egy fake news,akkor a termekek is „Fake product”-ok,amiket ezek a szupermarketek eladasra kinalnak. Egyebkent ezekben az uzletlancokban majdnem minden termek rossz minosegu es „fake” !!!