Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Halálba küldte a fiatal pincért

Halálba küldte a fiatal pincért Kovászna megye

Hétfőn jelezte egyik olvasónk, hogy a sepsiszentgyörgyi központban lévő vendéglátóegységek előtt egy „rámenősebb” férfi kéreget, aki a fenyegetőzéstől sem riad vissza, ha arrébb küldik. Az illetékesektől érdeklődtünk, jeleztek-e incidenst ez ügyben.

Hirdetés
Hirdetés

A panaszos elmondta, a férfi egy papírral a kezében fordult a kuncsaftokhoz pénzért, és amikor megkérték, hogy távozzon, kötekedni kezdett. „Az egyik vendég végül szólt a pincérnek, hogy küldje már el a koldust, ám amikor az udvariasan megkérte, hogy távozzon, kéregető felemelte a hangját. Olyanokat vágott a szegény fiatal fejéhez, hogy >>menj innen a halálba, de gyorsan<<, meg hasonlók. Éppen távoztunk, így nem vártuk meg a végét, de reménykedem abban, hogy végül riasztották a rendőröket” – mesélte olvasónk.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, náluk a napokban nem jeleztek hasonló incidenst, ezért ezúton is arra biztatja a polgárokat, hogy ilyen helyzetekben tárcsázzák a 0800.800.767-es zöld számot.

– Természetesen a riasztást megejtő személy adatait bizalmasan kezeljük, nem kell attól tartani, hogy később bosszút állnak valakin. Utólag is próbálunk – a média jelzésére reagálva – intézkedni, becserkésszük a koldust, ám hatékonyabb, ha rögtön a helyszínen tetten érjük. Az elmúlt hónapokban nem voltak gondjaink kéregetőkkel – magyarázta.

Tőle tudtuk meg, hogy Sepsiszentgyörgyön ugyan van egy-két „közismertebb” koldus, ám ezek a személyek bevásárlóközpontok előtti parkolókban tevékenykednek, és mivel a helyszín magánterületnek számít, ezért az ottani őrökre hárul a feladat, hogy onnan kitessékeljék őket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások