Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rejtőzködő multik

A multik nagyon könnyen elérnek téged, ha akarnak. Legyen az telefonszolgáltató, légitársaság, bank vagy globális üzlethálózat, mindegy: amikor szükségük van rád, nyomban megtalálnak. Adatvédelmi törvény ide vagy oda, valahonnét megszerzik az e-mail-címedet, telefonszámodat, s elkezdenek bombázni jobbnál jobban hangzó ajánlatokkal. Megpróbálnak meggyőzni arról, hogy az ő szolgáltatásuk, árucikkük messze lekörözi a konkurenciáét, ergo: ők a te érdekedben dolgoznak.

Ha személyes párbeszédet kezdeményeznél velük, azonnal felajánlják a telefonos kapcsolatfelvételt vagy az e-mail-en történő csevegés lehetőségét. Minden kérdésedet türelmesen meghallgatják, aggályaidat eloszlatják, a végtelenségig udvariasak, már-már kínosan szolgálatkészek. Úgy érzed, nem lenne fair részedről, ha ezek után nem fogadnád el az ajánlatukat, ezért megértően rábólintasz.

Amikor az első számlát kifizetted, gyanakvó leszel, mert nem éppen úgy van, ahogy azt te előzetesen értetted. Nagyvonalúan túlteszed magad az apróságon – egészen a következő számláig. Akkor már biztos vagy abban, hogy átvertek. Próbálsz szóba elegyedni velük, de nincs akinek panaszkodni. A honlapjukon nincs e-mail-cím, telefonszám, találsz viszont egy listát arról, hogy milyen problémára startból mi a megoldás. A te problémád nem szerepel ezek között. Tehát a megoldás sem.

Ha kitartó vagy és szerencséd van, végül találsz egy elrejtett e-mail-címet, de az egyik légitársaságnál például csak Twitteren hajlandóak válaszolni a kérdéseidre; igaz, itt a chat-ablak nem működik. Ha sikerül e-mail-t írnod, általában egy noreply kezdetű címről kapod a választ, amelyben előzékenyen felhívják a figyelmed szerződésed apróbetűs részére. Ebből megtudod, hogy azt felbontani majdhogynem lehetetlenség, vagy ha mégis, az nagyon sokba kerül. Neked. Ettől – remélhetőleg – megvilágosodsz: a multikat csak addig érdekli a személyed, amíg meg nem fejtek.

(Honlapunk Véleményfaláról)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 18., 9:44
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Nagyon halkan azert megjegyzem,ha a multik nem volnanak mi itt etlen fagynank meg. Nezd az egyes helyi uzletek elelmiszer es foleg arkinalatat,ne beszeljunk a forgalmat
    akadalyozo ugynevezett ”Termekvasarokrol”,ahol mar nem szegyellnek 1 kg osszefuseralt kenyeret 8 lejt (a piaci ar duplajat) elkerni.