Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Márciusban pályáznak

Márciusban pályáznak Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Regionális Operatív Program keretében pályázik az Állomás negyedi tó felújítására. Nyertes pályázat esetén a munkálatok befejezése 2023-ra tehető.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tavaly márciusban ötletpályázatot hirdetett az állomási tó felújítására vonatkozóan, melyre 12 pályamunka érkezett. Az ötleteket a Művész Moziban megszervezett lakossági fórumon mutatták be a jelentkezők. Az ötletpályázatot Bokor Milán és Bölöni Botond nyerte az Aktív láp című projekttel, melyért az önkormányzat 3500 lejes jutalomban részesítette őket.

A tervkészítési megbízatást egy târgoviștei csapat nyerte el az elektronikus közbeszerzésen. A tervkészítés során viszont figyelembe kell vegyék a nyertes pályázatot is. A nyertes tervben elsődleges szempont volt, hogy a helyszín alkalmas legyen rendezvények szervezésére, egy központi épületet képzelnek el több kisebb pavilonnal. A tó felületét tíz százalékkal csökkentenék, és a vízi botanikuskert mellett csónakázási lehetőséget, sétálótereket, napozópartot és mászófalat is terveztek.

Hirdetés
Hirdetés

A pályázati kiírás különböző feltételeket szabott meg, az egyik az, hogy a felújítandó terület csupán tíz százalékát lehet be­építeni, a többi zöld felület kell maradjon, ez azonban megnehezíti a tervezést. A tó közepén található sziget ingatlanja, ahol egykor cukrászda működött, kimarad a tervezésből, mivel a tulajdonos nem válaszolt az önkormányzat felvásárlási ajánlatára.

A tó aljának szigetelési munkálatai nem finanszírozhatók ebben a programban, ezt önrészből kell fedezze a város. A programban megpályázható összeg 1,2 millió euró.
A Regionális Operatív Program 4-es tengelyére március végéig lehet benyújtani a pályázatot, nyertes pályázat esetén a közbeszerzési eljárások elindítása 2020-ra várható, a projekt befejezési ideje pedig 2023.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások