Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tovább!

Hihetetlen, de igaz, vasárnap kora délutánig már volt legalább kilencszáz ember, aki úgy vélte, a magyar férfi kézilabda-válogatott nem jut tovább az alapcsoportból a világbajnokságon. A Nemzeti Sport napilap internetes változata hagyományos módon, a közvélemény-kutatás egyszerű módszerével kérdezte olvasóit, szerintü(n)k hogyan szerepel a csapat a vébén.

Hirdetés
Hirdetés

Nos, a szemlézés pillanatáig a 11.531 válaszadóból 910 (azaz 8 százalék) szavazott a kiesésre. Ami azt jelentené, a Magyarország, Svédország, Argentína, Angola, Katar, Egyiptom összetételű csoportban nem sikerül megszerezni, elfoglalni az 1-3. helyek valamelyikét.

Ez valószínűtlen rémálom! Persze, figyelembe kell venni a „hecc elvét”. Hogyha a szerkesztő feladta a magas labdát, beírt egy ilyen opciót a csapatról („Már a csoportban elbukik”), hát lám, akadnak, akik jelölik. A kárörvendők is jól kiélhetik vágyaikat. Amúgy létezik erdélyi hírportál, ahol a súlyos sérülésekkel járó közlekedési baleset végén lehet „szavazni”, hogy ez jó vagy rossz hír. Töpreng az ember, hogy a balesetnek kellene-e örülni, vagy pedig annak, hogy a súlyos sérülésnél nem történt súlyosabb…

Ami tény, a magyar férfi kézilabda-válogatottnak még fájhat az Argentína ellen elveszített egy pont. A káröröm és ellenszurkolás bocsánatos bűnével mostantól azért kell, avagy azért lehet izgulni, az argentinok ne jussanak a középszakaszba. Ez esetben a magyar csapat számára nem jelenne meg mínuszként az elveszített pont. De ha például Svédország, Magyarország és Argentína a továbbjutó, a magyar csapat az egy pont mellett még annyit visz magával, amennyit január 17-én Svédország ellen megszerezhet. Az pedig lehet 0, 1 és 2, az esélyek alulról felfelé növekvő sorrendjében.

Hirdetés
Hirdetés

Az egy pont kőkemény középszakaszt jelentene, hiszen összességében, a C és D csoport 3-3 legjobbja között kellene legalább a 4. helyet megszerezni. Még azután is nagyot kellene küzdeni a helyosztón az A és B jelű csoport középdöntőjének szintén 4. helyezettjével. Amely lehet Oroszország, Szerbia, Izland, Macedónia – nehéz megtippelni. Legjobb lenne Japán, hiszen akkor a vereség is olimpiai selejtezőt érne, lévén, hogy a 2020-as játékok házigazdája hivatalból résztvevő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások