Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem nőnek a helyi adók

Nem nőnek a helyi adók Kovászna megye

Több határozattervezetet is megtárgyalt az idei utolsó ülésen a kézdivásárhelyi tanács. A testület két fontos kérdésben is döntött: szavaztak a jövő évi helyi adókról és illetékekről, ugyanakkor nemet mondtak a vízdrágításra.

A jövő évi adókat csak a törvény által is előírt, inflációs korrekcióval módosították: Bokor Tibor szerint ez azt jelenti, hogy valamivel több, mint egy százalékkal nőnek csak a 2019-re érvényes helyi adók és illetékek. A tanács az előterjesztés szerint fogadta el ezt a határozatot.

Hirdetés
Hirdetés

Több hozzászólás született az ivóvíz- és csatornadíjszabás emelése kapcsán. Bokor Tibor polgármester kifejtette: a Közművek kérte, hogy pár banival drágítsák a szolgáltatást. Több tanácsos elmondta: mindaddig, míg rossz minőségű szolgáltatásért kell fizetni, addig nem hajlandók elfogadni, hogy egyetlen banival is dráguljon a víz, a tervezetet nem is támogatták.

Terítékre került a város erdejéből származó tűzifa árának a megállapítása is. Ugyan a tervezet nem kapta meg a támogatást, de érdekes információk hangzottak el. Kiderült, hogy bükkből túlkínálat van, a városnak kétezer (!) köbméter kitermelt faanyaga van, de nem érdekel senkit. Romániába cseh és osztrák, széldöntés utáni kitermelésből érkezik rengeteg keményfa, de Ukrajnából is nagy a behozatal – hangzott el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások