Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idén már nem aszfaltoznak

Idén már nem aszfaltoznak Kovászna megye

Ha valaki manapság Kisbacon felé autózik, a faluba érve kicsit olyan érzése támadhat, mintha több száz évet utazott volna vissza az időben, a helységben legalábbis az utak állapota ezt sugallhatja. A településen Bacon község önkormányzata vizet vezettetett, emiatt az amúgy is szűk utakat felásták, a helyreállítás azonban nehézségekbe ütközött.

A község polgármesterével, Simon Andrással való beszélgetésünk során kiderült, mindez azért történik így, mert bár a település fő útjának aszfaltozására megtörtént a közbeszerzés, és a szerződést is megkötötték a kivitelezővel, a kivitelezési terv időközbeni módosulása miatt (ez a vízvezetés miatt elkerülhetetlen volt) új közbeszerzés kiírására kényszerítették az önkormányzatot, magyarán, miután az önkormányzat minden eljárást lebonyolított, és már készen állt volna az aszfaltozásra, az országos hatóságok megálljt fújtak, és mindent elölről kell kezdeni.

– Emiatt aszfaltozás Kisbaconban idén nem lesz – nyomatékosította a polgármester, egyben sajnálatát fejezve ki, és kérve a kisbaconiak megértését. Mint magyarázta, az általa vezetett hivatal mindent megtett, hogy ne kelljen a télidőben a sarat taposni a falu utcáin, de a törvény, az törvény, neki pedig kötelessége azt betartani, mert más nem vállal felelősséget helyette. Azzal is tisztában van, hogy egyszerű embereknek nehéz megérteni a törvényeknek azt a labirintusát, melyet végig kell járni egy ilyen munkálat elvégzése előtt, magyarázkodni is nehéz, hogy miért történnek így a dolgok, de ez van. „Sajnálom” –összegzett.

Hirdetés
Hirdetés

Ráadásul nem ez az egyetlen rossz hír, amit közölni kényszerült. Hasonló helyzetbe került az önkormányzat a helyi utcák modernizálásának tervével is. Szárazajtán, Kisbaconban és Nagybaconban is tervezték a mellékutcákat leaszfaltozni, elindították az eljárást, lebonyolították a közbeszerzést, de a nyertes cég elmulasztotta letenni a garanciát a munkálatra, ezért az önkormányzat szerződést kellett bontson vele, és kezdhetnek mindent elölről.

– Új projektre nyújtottam be igénylést, várjuk a visszajelzést a minisztériumtól – mondta Simon.

Végül azonban egy jó hír is van: a vízvezetéssel jól haladnak, Kisbaconban végeztek, már Nagybaconban dolgoznak, ott tavasszal fognának neki a Főút melletti házak rácsatlakoztatásának.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások