Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb akadály

Újabb akadály Kovászna megye

Egy hónapja kezdte el a sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának kitakarítását több mint száz fiatal önkéntes azzal a céllal, hogy a jövőben ifjúsági találkozóhellyé alakíthassák a rendbe tett ingatlant. Most újabb akadályba ütköztek.

A fiatal csapat megpróbálja megmenteni az épületben található ingóságokat, ugyanakkor rendezni az ott talált könyvtár kiadványait, és otthonossá tenni az épületet. Bár az ingatlan tulajdonjoga tisztázatlan, a diákok remélik, mire kitakarítják, rendeződik a dolog, és többfunkciós épületként működhet majd.

Balázs Dániel, az önkéntes csapat vezetője arról tájékoztatott, hogy múlt héten ismeretlen tettesek gyújtottak tüzet az épület egyik szárnyában. Egy szőnyeg lángra kapott, és félő volt, hogy a tűz átterjed a könyvtárra is, amelyben több száz kiadvány található. A tüzet, amelyet valószínűleg illetéktelen behatolók gyújtották, végül a csendőrség segítségével oltották el, a szomszédos temetőből átvezetett vízzel. Az épületben több hajléktalan is tanyát vert, és bár a helyi rendőrség segítségével elküldték őket, mégis visszatértek – magyarázta Balázs Dániel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások