Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hálaadó ünnep Zágonban

Hálaadó ünnep Zágonban Kovászna megye

Helybéliek és meghívottak népes csapata adott hálát Zágonban Istennek, a magyar közösség egyházi és világi elöljáróinak, valamint a nemzet egészéért felelősséget vállaló magyar kormánynak a református templom felújításához való hozzájárulásáért.

Erdély református püspöke, ft. Kató Béla igehirdetésében az őszinte és számítástól mentes, lelki megnyugvást eredményező áldozathozatal szükségességére hívta fel az istentiszteleten jelen lévők figyelmét. Dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát helyezte ez alkalomból elhangzott beszédének központjába. A gyimesközéploki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum megalapítója, létrehozója és szellemi atyja, Berszán Lajos kanonok Zágon szülötteként hívta fel az összmagyarság figyelmét a közös, felekezeti és párt hovatartozástól mentes erdélyi magyar fellépés szükségességére.

A felemelő és lélekerősítő eseményt székely ruhába öltözött lányok és fiúk, nemzeti érzéstől átitatott rövid előadása zárta. Ezt követően Semjén Zsolt – Tamás Sándor megyetanácselnök, Fehér László Ödön jelenlegi és Olosz Gergely korábbi szenátor társaságában – a tavaly önerőből belsőleg felújított zágoni katolikus templomba is betért egy imát elmondani.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások