Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Civil Licit Kézdivásárhelyen

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) kézdivásárhelyi Civil Licit felhívására 16 pályázat érkezett be. Az értékelést egy háromtagú bizottság végezte: egy-egy képviselő a HKA és a társszervező Pro Sanitate Alapítvány részéről, valamint egy független szakértő. A beválogatást a licit sajátos jellege meghatározta, így azokat a projekteket választották ki, amelyek széles körben érdeklődésre számot tartóak és maradandó hatást fejtenek ki a közösségre:

  1. Ovi–suli elsősegély – Salvatore Egyesület (Buna Hunor Attila). Óvodás- és iskoláskorú gyermekek tanítása elsősegélynyújtásra, az egyszerűbb sérülések ellátására a balesetek megelőzése érdekében.
  2. Honnan jössz, hová tartasz? meseterápiás fejlesztő program gyermekotthonoknak – Antanténusz Egyesület (Bodó-Czerék Erika). Az egyesület a gyermekotthonokban vagy családi házakban élőkhöz kívánja eljuttatni a mesét, ötvözve a hiánypótló, testtudatosító mondókákkal, játékokkal, valamint alkotással, figyelembe véve az életkori sajátosságokat.
  3. Kutyafuttató – Benji Állatvédő Egyesület (Forró Béla). A projekt egyik célja a kutyatartás civilizáltabb körülményeinek megteremtése, különös tekintettel a tömbházakban tartott ebekre.

A fentiek megvalósításához szükséges források gyűjtési keretét a Civil Licit adja, itt egyéni felajánlásokkal lehet támogatni a tetsző projekteket. A Civil Licitre március 27-én, hétfőn 18 órai kezdettel kerül sor a Vigadó Művelődési Házban, Kézdivásárhelyen. Mind a tizenhat benevező civil szervezet meghívást kap egymás projektjeinek támogatására. A kölcsönösség elve alapján várjuk a sepsiszentgyörgyi támogatókat is. A sepsiszentgyörgyi licit őrkői közösségi ház programjának főtámogatója a kézdivásárhelyi Zarah Moden készruhagyár volt.

HKA-hírszolgálat

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások