Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Négy jármű ütközött
Tegnap 15 óra körül a 11-es országúton, Maksa Brassó felőli kijáratánál tömeges közúti baleset történt, ezért a forgalom csupán egy sávon, nehézkesen zajlott. Végül 16 óra után kevéssel sikerült visszaállítani mindkét sávon a forgalmi rendet. A baleset során 4 jármű ütközött, ám szerencsére nem történt súlyos sérülés, csupán anyagi károk keletkeztek – tájékoztatott Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője. Mint kiderült, a balesetet a figyelmetlenség mellett az okozta, hogy az autóvezetők nem tartották be a járművek közötti biztonságos követési távolságot. Zajlik a nyomozás a körülmények pontos megállapítása érdekében. 

Rengett a föld
A Richter-skálán 5,8-as erősségű földrengés rázta meg vasárnapra virradóra az országot. Az Országos Földfizikai Intézet tájékoztatása szerint 3 óra 38 perckor következett be a földmozgás, melynek epicentruma Buzău megyében volt, mintegy 151 kilométeres mélységben. Tolvaj Marius, a Kovászna megyei tűzoltóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, megyénkben nem jegyeztek fel károkat, illetve a 112-es sürgősségi hívószámon sem kértek segítséget a polgárok. 

Életmentésre tanítottak
Közel kétszázan vettek részt a szombaton Sepsiszentgyörgyön állomásozó SMURD-karavánon: az országos szinten zajló művelet során az életmentők egy 40 személy befogadására alkalmas, előadóteremnek kialakított kamionban képezik az érdeklődőket. „Első alkalom, hogy megyénkbe érkezett a karaván. Az egykori Bodok szálló előtti parkolóban állomásozó teherautóban közel 200 személy fordult meg szombaton 9–17 óra között. Az érdeklődőknek az életmentési technikákat, a katasztrófavédelmi kiképzést a háromszéki életmentők mutatták be, de volt rövidfilmvetítés is, arról, hogy mit tegyünk tűz, földrengés, árvíz esetén” – avatott be a részletekbe Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. 

Sebességmérés
Ma a 11-es országúton Uzonban, Maksán, Csernátonban, Kézdivásárhelyen és Nyujtódon, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Bükszádon és Szotyorban, valamint Kovásznán és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességellen­őrzés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 29., 18:33
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Ma, valamivel 15 óra a Mikó kapujával szemben, előtt a szomszédom egy idegen dubás sofőrrel megfogtak egy szürke AVE tablás személygépkocsit, amely egykedvűen gurult az ADAS blokk sarka felé, a hátsó kerék alá követ tettek, s megakadályozták a pangus honlapját hirdető autóba csapódását. Már meg akartam sértődni, hogy nem fog velem kezet, hanem mikor elmesélték, hogy szerintük a kocsi nem lehetett lebiztosítva, elgondoltam magamban én sem akarom megismerni a felelőtlen tulajdonost. Gratulálok!

  • User
    Dátum: 2018. október 30., 18:43
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Mivel nem értesz egyet, te semmire való?! Két ember közbelépett egy valós baleset elhárításában, s neked ennyire futja. A kocsi négy métert gurult senki ügyelete nélkül, te okosok gyöngye, anyukád büszkesége!

  • User
    Dátum: 2018. november 9., 14:33
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Ma, valamivel 15 óra a Mikó kapujával szemben, előtt a szomszédom egy idegen dubás sofőrrel megfogtak egy szürke AVE tablás személygépkocsit, amely egykedvűen gurult az ADAS blokk sarka felé, a hátsó kerék alá követ tettek, s megakadályozták a pangus honlapját hirdető autóba csapódását. Már meg akartam sértődni, hogy nem fog velem kezet, hanem mikor elmesélték, hogy szerintük a kocsi nem lehetett lebiztosítva, elgondoltam magamban én sem akarom megismerni a felelőtlen tulajdonost. Gratulálok! AZ EGYET SE ÉRŐK KIZÁRVA!!!

    • User
      Dátum: 2018. november 12., 11:34
      ÉRTÉKELÉS: 7

      Ha már elmesélünk egy történetet, illene úgy, hogy érthető legyen, ne kelljen az olvasónak kiegészíteni fejben. Elgurult egy autó, két figyelmes ember megakadályozta, eddig stimmel. De hogy ki nem akart kezet fogni kivel, és miért kellett volna, az nem derül ki, legalábbis találgatni kell, hogy a szomszéddal, a dubással vagy az elgurult autó sofőrjével akart parolázni a sértődékeny hozzászóló. Mikor elmesélték mi történt, akkor elgondolta magában, hogy nem is baj.
      Aztán, ha nem érti valaki, és mínuszt nyom rá, akkor jön a szitkozódás, anyázás, semmire valózás. Milyen szép is ez… nyelvében él a nemzet. Tényleg?