Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zoltánnak nem volt ellenfele

Zoltánnak nem volt ellenfele Sport

Hazai környezetben, a Sugásfürdő felé vezető út melletti pályán nyert újabb országos bajnoki címet az ozsdolai Ördög Zoltán, aki az országos motokrossz-bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulójában is maga mögé utasított mindenkit. A 12 éves kismotoros ezzel megkoronázta az idei szezonját, korábban Kelet-Eb és Balkán-bajnoki címet, illetve magyar bajnoki ezüstérmet szerzett a 65 cm³-s géposztálybeli utolsó idényében.

A megyeszékhelyi Sugás Motoros Klub szervezésében lezajlott egynapos megmérettetésen hét kategóriában több mint ötvenen harcoltak az elsőségért. A szentgyörgyi Tompa Krisztián sérülés miatt kénytelen volt távol maradni, így egyedüliként az ozsdolai Ördög Zoltán képviselte Háromszéket. A 65 cm³-s géposztályban és a Top Cross Otopeni csapatának versenyző Zoltán ezúttal is tette azt, amit a legjobban tud, és esélyt sem adva riválisainak, mindkét futamot magabiztosan nyerte. A kategória végeredménye: 1. Ördög Zoltán (Top Cross Otopeni) 50 pont, 2. Chiujdea Ioan (Bukaresti CSM) 44, 3. Grigoras Maria (Top Cross Otopeni) 40.

A mindössze 12 éves ozsdolai motokrossz-versenyző öt megnyert viadal, illetve tíz futamelsőség után 250 pontot gyűjtve magabiztos fölénnyel nyerte a bajnokságot, újabb bajnoki címet szerezve. Mivel az idei volt az utolsó idény, amikor ebben a géposztályban versenyezhetett, az Ördög-család minden alkalmat megragadott, hogy maximálisan kihasználják az eddig felhalmozott tapasztalatokat, és ennek meg is lett az eredménye. Zoltán szinte hibátlan meneteléssel megnyerte a Kelet-Eb-t, a Balkán-bajnokságot, és rendkívül közel került ahhoz, hogy a magyar bajnoki címet is bezsebelje, végül hajszállal lemaradt róla, az ezüsttel kellett beérnie.

– Azt hiszem, hogy a Kelet-Eb és Balkán-bajnoki cím elnyerése sem okozott akkora örömöt, mint amekkora bánatot a magyar bajnoki cím elvesztése. Az utolsó versenyre egy pont előnnyel érkeztünk, azonban az első futamon másodikak lettünk, majd a második futamban másfél körrel a vége előtt kezünkben volt az elsőség, Zoltán vezetett, azonban belekeveredett egy lemaradottakból álló bolyba, és elúszott az első hely, így be kellett érnünk az ezüsttel. A tavalyi bolgár bajnoki címünket nem védtük meg, mert helyette a magyar bajnokságot választottuk – mesélte Ördög István, Zoltán édesapja és mentora.

Ördög István szerint így is elégedettek lehetnek az eredményekkel, tekintetbe véve, hogy milyen nehézségekbe ütköznek a felkészülés során.

– Sajnos itthon nagyon nehéz a felkészülés, a mi költségvetésünk nem teszi lehetővé, hogy olyan helyeken edzünk, mint vetélytársaink, sőt, mi rengeteg időt töltünk az úton, a versenyekre utazva, míg a magyarországiaknak például alig karnyújtásnyira van szinte minden viadal. Mi a jövőre gondolva nyár óta 85 cm³-s motorral edzettünk, a kisebbet csak versenyeken használtuk. Zoltán 14 éves koráig a 85 cm³-s géposztályban szerepelhet, megpróbáljuk ebből is kihozni a maximumot. Egyre nehezebb lesz, már jól fogna egy szakavatott edző segítsége, nem beszélve az edzőtáborokról – sorolja az édesapa, hozzátéve, hogy sokat nem pihennek, hanem elkezdik a felkészülést a következő idényre, amíg az időjárás engedi, folytatják az edzéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások