Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Gyávák a vezetőink”

„Gyávák a vezetőink” Románia

Victor Ponta volt miniszterelnök szerint Sorin Grindeanu kormányfő egy olyan „egységes Európát” támogat, amely már nem létezik, Klaus Johannis államelnök pedig „a Berlinből érkező fax” szerint szavaz. Ponta szerint Romániának csak az jelenthet kiutat, ha csatlakozik a Visegrádi csoporthoz, írja az Agerpres.

„Úgy értelmeztem, hogy Grindeanu úr az egységes Európát támogatja, amely már nem létezik. Én, Victor Ponta képviselő magánszemélyként kérvényezném, hogy csatlakozhassunk a Visegrádi csoport országaihoz. Nem hiszem, hogy lenne más esélyünk, mint egy oldalon állni a szomszédos országokkal, akiknek van némi méltóságuk és bátorságuk. Ha folyton térden állunk, és Johannis úr a Berlinből érkező fax alapján szavaz, csak vesztegetjük az időt” – nyilatkozta Ponta. A parlamenti képviselő szerint fölösleges Európa jövőjéről tárgyalni, hiszen Johannis úgy fog szavazni az Európai Tanácsban, ahogy Németország elvárja.

„Ezek a mesék, hogy mindenki az egységes Európát támogatja, ostobaságok. Az egységes Európa megszűnik létezni. Románia egyetlen esélye az lenne, hogy csatlakozzon a Visegrádi csoporthoz, de nem fogunk csatlakozni, mert félősek vagyunk, gyávák vagyunk és gyávák a vezetőink” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások