Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lenin-torta szülinapra

Lenin-torta szülinapra Kovászna megye

Tegnap vidám hangulatban, személyre szabott meglepetéssel és ajándékokkal, szűk baráti körben ünnepelték meg Bogdán László sepsiszentgyörgyi költő, író, újságíró 69. születésnapját a Sugás vendéglőbeli törzsasztalnál.

Az esemény fénypontja egy, a Lenin képmásával díszített torta volt, mellyel Kopacz Attila könyvkiadó lepte meg szerzőjét.

– Úgy ért a torta látványa, mint az ablakos tótot a hanyatt esés. Nem is gondoltam arra, hogy kiadóm és barátaim ilyen figyelmesek, hogy egy Lenin-tortával ajándékoznak meg. Ez egy régebbi versemre, a Kannibál rondóra való utalás. Jómagam 1998-ban láttam az Euronews „No Comment” rovatában egy filmet arról, hogy Lenint életnagyságban megformázták tortából, és egy moszkvai árvaház gyermekeivel megetették. Erről szólt a vers – magyarázta Bogdán László.

Az ünnepelt bevallotta, nem ez az első furcsa ajándéka: korábban például egyik vadászbarátja hiúzzal lepte meg születésnapján, és csak annyit fűzött az ajándékához, hogy „legyél gyors és figyelmes, mint a hiúz”.

Bogdán Lászlónak a Székely Hírmondó szerkesztősége is hosszú és alkotókedvvel teli életet kíván!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások