Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fotókkal is készülnek

Fotókkal is készülnek Kultúra

Erdővidék Múzeumának munkatársai felhívásban kérik azokat, akiknek az 1990 óta szervezett baróti ünnepségekről fénykép van a tulajdonukban, hogy küldjék el azokat az erdovidekmuzeuma@gmail.com e-mail-címre, vagy vigyék be az intézménybe személyesen, hogy segítségükkel felidézhetővé tegyék a korábbi évek megemlékezéseinek ünnepi pillanatait.

 Az intézmény ugyanis fotókiállítással készül március 15-e megünneplésére. Mint írják, különösen a ’90-es évek elején szervezett ünnepségek hangulatára összpontosítanának, amikor még sokkal élénkebb volt az emberek érdeklődése március 15-e iránt. 1990-ben például a Barót melletti véczeri emlékműnél nem kevesebb mint háromezer ember gyűlt össze ünnepelni a magyar szabadság napját.

A fényképkiállítás A szabadság ünnepe Erdővidéken címet viselné, és március 14-én 19 órakor mutatnák azt be a múzeum Kászoni Gáspár Termében. A fényképek beküldésének határideje március 10.

Baróton egyébként a már megszokott program szerint készülnek idén is az ünnepre: 14-én este a Zathureczky-temetőben, 15-én 14 órától a véczeri emlékműnél, majd a városközpontban, a Diákdombon lesz ünnepi megemlékezés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások