Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Napok alatt gyorssegély

Napok alatt gyorssegély Kovászna megye

Ritkán látott összefogást váltott ki annak a kétéves kislánynak az esete, akit szilveszter napján utaltak be a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályára, hogy kiderüljön: daganattal kell műteni. A hazai egészségügyi rendszer állapota miatt, egy bukaresti kitérő után Budapestre kényszerültek a szülők, hogy a neuroblasztómával diagnosztizált Imreh Kincsőt kezeltessék.
A kislányt jelenleg a budapesti 2-es számú klinikán kezelik, mivel azonban nincs magyarországi egészségbiztosításuk, a család költségei már eddig 8000 euróra rúgnak. Kincső sok napig az intenzív osztályon feküdt, mivel Bukarestben tüdőgyulladást is kapott. Az édesapa elmondása szerint szombaton elhagyhatta az intenzívet, szerdán kiengedték a kórházból is, bár még visszajár injekcióra, most várják a máj és a tüdő között levő daganat szövettani vizsgálatának az eredményét.
Karcsi csárdája jótékonysági bált szervez Kincső javára, a február 2-án este 19 órakor kezdődő élőzenés est részvételi díja 65 lej. Szerda este a Puskás Tivadar iskolában jótékonysági step aerobic edzést tartott Incze Eszter, a résztvevők összesen 1100 lejjel járultak a kezelési költségekhez.
A LAB Életmentő Kupakok Egyesület 5 napos gyűjtés után 10 ezer lejt utalt át az édesapa számlájára, de még 1000 euró is a bankszámlán van. A Caritasnál működő Mondókázó csoport, amelynek Kincső is tagja volt, szintén gyűjt a családnak, ugyanúgy barátai.
Az adakozni vágyók bevihetik adományaikat a Caritashoz, a Natúr Éden boltba, a Happy Kids játszóházba, az állomási AMK üzletbe, az Új negyedi Demeter turkálóba, de utalni lehet a következő számlaszámokra is: Asociatia L.A.B. Életmentő Kupakok, BCR Sfantu Gheorghe, Swift-kód:
RNCBROBU, RO71RNCB0124153488200001 (lej) vagy  RO17RNCB0124153488200003 (euró). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 19., 14:18
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Abban az orszagban mindent ellopnak es keregetni kell a szegenyeknek.Szerencsere hogy akad meg rendes ember is a sok rablok között.ITT NALUNK A KORHAZAKNAK VAN EGY ALAPJUK A szegenyek reszere ha idegen is.Szegyenletes orszag.