Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új turisztikai attrakciók

Új turisztikai attrakciók Kovászna megye

Kastélyokkal, kúriákkal, vízimalmokkal, kézműves műhelyekkel bővítette kínálatát a Virtuális Székelyföld honlap. A Kovászna, Hargita és Maros megyei turisztikai látványosságait bemutatni hivatott virtuális felületen már csaknem ötven objektum panorámaképe tekinthető meg.
Az újdonságok közé tartozik Bálványosfürdő, a Tündérvölgy, a Besenyői-tó, a csomakőrösi Kőrösi Csoma Sándor-emlékház, a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum, a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum, a felsőcsernátoni és kisbaconi vízimalmok, az árkosi Szentkereszty-, az oltszemi Mikó- és a zabolai Mikes-kastély, valamint több, az utóbbi időben felújított népi „feredő”.
A Virtuális Székelyföld honlapot 2010-ben hozták létre Kovászna, Hargita és Maros megyék tanácsai. A magyarul, románul és angolul elérhető internetes felületen 47 turisztikai látványosságról feltöltött, 360 fokban elfordítható panorámaképet csodálhatunk meg. A hatóságok szerint ezek a fotók és az ezekhez csatolt rövid leírások alkalmasak lehetnek arra, hogy felkeltsék a potenciális turisták érdeklődését, és akár megadják azt a plusz „löketet”, amiért úgy döntenek, hogy szabadságra ide, és nem máshová látogatnak. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások