Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tervek Nagyajtán

Tervek Nagyajtán Kovászna megye

Bihari Edömér nagyajtai polgármester beszámolójából az derül ki, hogy tervekben, elképzelésekben meglehetősen gazdag év elé néznek a község lakói. Vannak beruházások, melyek már folyamatban vannak, másokra ezután pályáznának – „ha minden jól sikerül”.

A polgármesteri hivatalnak és a kultúrotthonnak helyet adó műemlék épületegyüttesen zajlik a felújítás, a tetőzetét már rendbe szedték, a napokban fognak neki a színpad átépítésének, aztán következne a kultúrház belső terének restaurálása. Nagyajtán a ravatalozó is készül, hátravannak itt is még a belső munkálatok, valamint a tereprendezés. Nagyobb lélegzetvételű tervük az, hogy végre új orvosi rendelőt építsenek a néhány éve leégett helyébe.

Eddig nem sikerült ebben az ügyben előbbre lépni, most azt fontolgatják, hogy Leader-pályázat révén felújítanák a faluban az 1800-as évek elején épült egykori huszárlaktanyát, és miután az megtörténik, ott rendeznék be az orvosi rendelőt.

– Az épület a tanácsé, romos állapotban van, tehát időszerű lenne a felújítása, ugyanakkor akkora, hogy abban nyugodtan elférne a rendelő – mondta az elöljáró.

Középajtán egyelőre az iskolaépületre összpontosítanak – teljes felújítást terveznek rajta, de a ravatalozó építését is elkezdenék, ha megoldódna annak a területnek a telekkönyveztetése, melyre tervezik. Mindezeken kívül a megyei tanács pályázatai révén is változást hozhat az új év. A Nagyajtán levő régi vashíd helyébe más kerülne, de a már több mint száz éves híd sem fejezné be ezzel szolgálatát: áthelyeznék a patak folyása mentén kissé lejjebb, az ott lévő parkot bővítenék, a híd gyalogátjáróként fungálna tovább.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 18., 19:57
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nem is tudom hogy ezek a tervek hány éve ugyanazok.Igeretekbol már elég!!!!!! Be is kellene legalább felét tartani. Valamit felmutatni ,haladni legalább csiga lépésbe.

  • User
    Dátum: 2018. január 18., 22:28
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Sok sikert és kitartást kivánok a tervek megvalósitásához, már nagyon-nagyon régi tervek, ime a kulturház is szépen halad + a ravatalozó, rég nem volt ekkora változás, újitás. Gratulálok, hiszem, hogy a többi is valóra vállik!! Hajrá !!