Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legyen magyar kormányfő

Legyen magyar kormányfő Kovászna megye

Antal Árpád polgármester szerint, miután a román pártok bebizonyították, hogy nem képesek vezetni ezt az országot, a legjobb megoldás egy magyar miniszterelnök nevesítése lenne.

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi elnöke kiemelte: Románia lakosságának körülbelül hét százaléka magyar, és mivel az elmúlt száz évben egyszer sem volt magyar a miniszterelnök, most eljött az ideje ennek is. „Az a tény, hogy az elmúlt nyolc évben Mihai Tudose volt a kilencedik miniszterelnök, elég világosan jelzi, a román pártok alkalmatlanok arra, hogy vezessék ezt az országot”, fejtette ki érdeklődésünkre Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester. „Én mindenképp egy RMDSZ-es miniszterelnököt nevesítenék, és megbíznám az RMDSZ-t, hogy alakítson kormányt.

Ezzel a forgatókönyvvel Antal két dolgot garantálna: „azt, hogy jobban menne ez az ország, illetve azt, hogy többé nem lenne konfliktus a miniszterelnök és a székelység között”. Felvetette: ha Románia igazándiból jogállam, és ha el lehet fogadni azt, hogy az államelnök német nemzetiségű, akkor miért ne lehetne a miniszterelnök száz év után végre magyar? „Biztosan jobb lenne, mint az eddigiek”, nyomatékosította Antal Árpád.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások