Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Terülj, terülj, asztalkám!

Terülj, terülj, asztalkám! Kovászna megye

Szilveszter közeledtével mindenki előrukkol főzőtudománya legékesebb bizonyítékaival. A szilveszteri partikat rendező vendéglők szakácsai is igyekeznek a legjobbat kihozni magukból – háziasszonyok, lehet ihletődni!

A szentgyörgyi Park vendéglőben szilveszterkor „klasszikus menüre” lehet számítani – mondta Kovács István étteremtulajdonos. Előételként szarvasszalámit, libamájat vöröshagymalekvárral, kaszinótojást tálalnak, főételként lazacot zöldkapormártással, hercegnőburgonyával és kapribogyóval, zöldcitrommal, illetve gesztenyével töltött sertésszűzet baconba tekerve, tárkonyos almamártással, rizottóval és bébirépával. A jó bulihoz a HarMony zenekar szolgáltatja a zenét.

Az Orchidea Events vendéglőben a Back in Time zenekar az első meghívott a vendégek örömére, a tányérra a ház specialitásai kerülnek, többek között harcsaropogós szósszal, sajtkrémmel töltött gomba, házi kocsonya, Wellington-szelet Orchidea-módra és brokkolis csirkemell-rolád. Éjjel kettőkor, mire megéheznek a sok tánctól, érkezik az Orchidea-lazacfilé, a jumbó garnélarák tartármártással, köretként sárga rizs és pagodakarfiol. Desszertként élvezhetik a négerkeblét szósszal.

A Szent György Palotában Kovács Gábor Áron séf menüje főként a gurmandok érdeklődésére számíthat. Lesz diós füstölt szalámi, kakukkfüves, konfitált paradicsom, cukrosan érlelt füstölt sonka, kucsmagombás kevertsaláta, fekete szezámmagos sajtcsipsz, aztán következik a rozmaringos kacsamell sütőtökös krumplihabbal és céklacsipsszel, abált sertéstartja kávés jus-szel és zöldséges krumpligratinnal (azaz csőben, sütőben sült körettel), és hogy bebiztosítsák a vendégek szerencséjét és gazdagságát, a hagyományos lencselevest is megkapják újév első óráiban. Az édesszájúaknak csokoládémousse, raffaelloszelet és más nyalánkságok készülnek. Fellép Dancs Annamari, Kaly és a Toto Band.

A Lila Orchidea vendéglőben teltház van, mégis kíváncsiak voltunk a menüjükre. Íme, néhány fogás: süllőfilé sörbundában natúr­krumplival, disznóbélszín leveles tésztában mexikói körettel, kacsacomb lilakáposztával.

A Kolcza vendéglőben vaddisznókolbásszal töltött szűzpecsenyével, fürjtojásos franciasalátával keresik a vendégek kegyeit, majd süllőtekercs következik füstölt lazaccal, fehérboros mártással és hercegnőburgonyával, aztán újévi libasült almás, pezsgős vöröskáposztával, libazsírban sült rösztivel. A Csomi Band azt húzza majd, amitől a legjobban viszket az ember talpa!

A kézdivásárhelyi Vadrózsa vendéglőben Veres István séf menüje a megszokott igényességet és nemzetközi tapasztalatot tükrözi. Brokkolis–földimogyorós csirketerrine-nel (értsd: pástétom), füstölt szűzérmével, fehérboros aszpikba vont csirkemájkockával, aszaltszilvás disznórilette-tel (értsd: darabos húskrém) és hagyományos székely finomságokkal alapozhatnak meg a főételeknek: a szaftos sertéspaprikásnak, amely mellé krumplipüré jár, de füstölt oldalas, parasztsonka is kerül a tányérra sütőtökpürés lencsével. Ha bírják hajnalig, az agyas leves is megérkezik reszelt tormával, addig a Party szerviz és az Unicum zenekar húzza a talpalávalót. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások