Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Koszta Ervin élményképei

Koszta Ervin élményképei Kultúra

Impressziók címmel nyílt meg péntek este Koszta Ervin (1972) festészeti tárlata a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. A képzőművész vegyes technikával készült, a születés és az elmúlás gondolatiságát is magukban hordozó művei különböző töltetű és erősségű érzelmeket sugároznak.

A Nagyváradi Vizuális Művészeti Főiskolán végzett alkotó jelenleg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes- és a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen-líceumok vizuális nevelés és rajztanára. Nem véletlen tehát, hogy eddigi alkotásai a felsorolt városokban kerültek bemutatásra közös, de az utóbbi időben immár egyéni tárlatokon is.

„Az impresszió magyar jelentése benyomás, hatás, pillanatnyi élmény, és Claude Monet (1840- 1926) francia festő révén vált világszerte ismertté. Impresszió, a felkelő nap 1872-ben festett képe címéből alkotta meg ugyanis Louis Leroy kritikus az „impresszionizmus” szakszót, mely egy új művészeti irányzat névadója lett” – tudhattuk meg a kiállítást megnyitó Erőss Botond történelemtanártól.

A november 22-ig megtekinthető alkotásokat szemlélve úgy tűnik, hogy valóban a pillanatnyi élmény szülte őket, de arról is megbizonyosodhatunk, hogy hatásuk hosszú távon is érvényesül

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások