Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az orvosok több mint fele felmondott a sepsiszentgyörgyi neurológián

Az orvosok több mint fele felmondott a sepsiszentgyörgyi neurológián Kovászna megye

Az agyér-katasztrófák gyors és hatékony kezeléséért többszörösen díjazott sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban az idegosztály kilenc orvosa közül öt felmondott, így július 1-jétől csak négyen maradtak alkalmazásban, akik viszont nem tudják kilenc ember munkáját elvégezni. Ez átszervezését követelt meg, de így is Brassóba kell küldeni majd jó néhány beteget.

Személyes és nem személyes okok miatt távoznak az orvosok – mondta András Nagy Róbert kórházigazgató. Ez azt jelenti, hogy két, Brassóból bejáró doktor nem vállalja tovább az ingázást, illetve mások magánrendelőkben gyakorolják tovább hivatásukat. Ennek következtében a kórház vezetősége az egyik járóbeteg rendelőben átmenetileg megszünteti a járóbetegek fogadását, ami rendkívül kellemetlen lehet mindenkinek, hiszen nagy az igény ezen a téren a vizsgálatokra, ezek száma eléri az évi 6000-et. Ebben a szorult helyzetben azonban azt is meg kell lépniük, hogy az ügyelet nélkül maradó napokon csak a sürgősségi eseteket látják el, de a kórházi ellátására szoruló betegek bent fekvési idejét is csökkentik, amennyire lehet. Jelenleg havonta átlag 140 személyt bocsátanak ki a neurológia osztályról, 50%-uk a sürgősségről kerül oda.

Hirdetés
Hirdetés

Sztrók, illetve agyér-katasztrófa esetén, ha trombolízisre van szükség, egyenesen Brassóba irányítják majd át a pácienst, hogy minél hamarabb megkaphassa a kezelést, míg a kevésbé súlyos eseteknél a sürgősségi ellátás után másnap kerülhet az osztályra a beteg. Jelenleg tehát a megyei kórház idegosztályán négy orvos teljesít szolgálatot: dr. Popescu Ioana és dr. Téglás Ágnes neurológus főorvosok, illetve dr. Gál Zsuzsanna és dr. Dávid Szuhánszky Réka szakorvosok, az osztályvezető – immáron közel 30 éve – Tompa György ideggyógyász főorvos.

A kórház menedzserének szándéka újra felépíteni az osztályt, ennek most legnagyobb akadálya az állami szektorban bevezetett létszámstop. Mint mondta, tárgyalásokat folytatnak két végzős rezidens orvossal és két szakorvossal is, akik más városi munkahelyükről helyeztetnék át magukat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások