Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bár nem mindennel értettek egyet, megszavazták

Bár nem mindennel értettek egyet, megszavazták Kovászna megye

Barót önkormányzati képviselő-testülete szerdán egy sor régi épület felújítását célzó műszaki tanulmányt is jóváhagyott, bár volt, aki úgy vélte, a nem kevés önrészt igénylő efféle projektcsomagok helyett talán jobb volna csupán egy-két épület felújításába belevágni, hogy azok el is készülhessenek.

Hirdetés
Hirdetés

A várostyák jóváhagyták a költségvetés 2022-es, illetve az idei év első negyedévének zárszámadását, a Transloc Rt. Helyi szállítási vállalat eredménykimutatását, majd megbízták Kovászna Megye Tanácsát egy az önkormányzatok és iskolák számára elektromos mikrobuszok vásárlását lehetővé tevő projektben való részvételre. Emellett egy sor műszaki tanulmányra is rábólintottak: az iskola területén található műhely épületének energetikai rehabilitálása és refunkcionalizálása című műszaki tanulmány mellett a régi tornaterem felújítását-, az úgynevezett „gólyafészkes iskola” rehabilitálását, a köpeci általános iskola épületének energetikai felújítását írt és a Gál Mózes iskola egyik épületének energetikai rehabilitálását célzó műszaki tanulmányokat is jóváhagyták.

„Van, aki elhiszi, hogy ez megvalósítható?”

Mielőtt utóbbiakról szavaztak, Bán István független tanácsos nemtetszését fejezte ki, megjegyezve, körülbelül 10 millió lej önrészre lesz szükség csak az aktuális ülésen elfogadandó projektekre.

„Kérdem én, honnan lesz Barótnak 10 millió leje? Minden egyes iskola és az önkormányzat tulajdonában levő összes épület felújítására pályázunk. Rájöttünk, hogy az önrész mindenütt 100–150 százalékban meghaladja az alapértéket. Szükségünk van nekünk arra, hogy egyetlen épületet sem tudjunk befejezni, mert nem lesz önrészünk? Nem lett volna jobb félretenni ezeket az előtanulmányokra, megvalósíthatósági tanulmányokra kifizetett összeget, hogy legyen meg az önrészünk arra, hogy egy, esetleg két épületet be is tudjunk fejezni? Nem tudom, itt, a teremben van olyan, aki elhiszi, hogy ez megvalósítható? (…) Megszavazzuk ezt, megszavazzuk azt, mindent is megszavazunk, mert ne adj`Isten, ha véletlenül nem szavaznám meg az iskola területén található műhelynek a megfelelő összeget, összedőlne a világ, hogy a fejlődés, az iskola és mindenki ellen vagyunk” – hangsúlyozta, hozzátéve, hozzá sem fognak tudni egyetlen épület korszerűsítéséhez sem a felsoroltak közül.

„Ugyanaz lesz, mint tavaly, amikor egész esztendőben a Saligny-t szajkóztuk, hogy minden faluban csatornázás, meg víz és meghalt az egész” – jegyezte meg, hozzátéve, azokra a tervekre, előtanulmányokra is rengeteg pénzt kifizetett Barót városa. Idén folytatódik a Helyreállítási Alappal, ebből is az lesz, mint a Saligny-ből: zéró” – öszegzett. Az elhangzottak után a tanácsosok Bán Istvánt is beleértve elfogadták a tanácshatározatokat.

Fotó: Demeter Zoltán

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. június 1., 6:06
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Sajnos,Ban Istvannak igaza van.Projekt projektet er,de eredmeny zero.A korhaz udvaran igert munkalatokat se kezdtek el,az uj epuletrol siri csend,minden marad a regiben.A lenyeg az,hogy van projekt.Erre kiadjuk a sok penzt,a tanulmanyra,stb,megszavazzuk es utanaa elfelejtsuk.A Milleniumi park is kesz kellett volna legyen majus vegen.Halistennek a tabla eltunt,igy senki nem latja,hogy a munkalatok nem haladnak. Ekozben a posta mogotti placc,ahol van 2 pad,atkeresztelodott parkank.Az jo a barotiaknak,orvendjenek hogy egyaltalan van egy talpalatnyi zold a gettoban!

  • User
    Dátum: 2023. június 1., 7:02
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Nem lenne immar ideje valamit fel is mutatni ? Az egesz varos igenytelen,elhanyagoltnak tunik! Szegyeljuk ha jon egy latogato a varosban,hogy mit lat! Szavazunk,szavalunk,palyazunk es semmi latszata ! Vagy tevedek Polgarmesterur es tanacstagok ?! Ideje lenne tenni is valamit aminek van latszata,eredmenye ! Miert nincs sose munkahely meghirdetve a munkaugy oldalan Barotra? Nalunk nincsen munkanelkuli eleg? Munkahey teremtessel is kellene foglalkozni uraim! Az egesz Polgarmesteri hivatal a tancstagok rokonai,nejeik,tiszta Rozsa Domb!Nekunk is szuksegunk van munkahelyre hogy a megmelt adokat es egyebeket tudjuk fizetni! Hogy onok jol eljenek utanunk,a romma vilagot meg eltessek Baroton es igy tovabb…….