Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Igazi államférfi

Május 16-án az Országgyűlés ötödször választotta meg Magyarország miniszterelnökének Orbán Viktort, aki az eskütételét követően a jelenlegi helyzetet higgadtan elemző, a lehetőségeket és kilátásokat józanul számba vevő, az elkövetkező négy év irányvonalát határozottan kijelölő, a célkitűzéseket világosan megfogalmazó beszédet tartott. A magyarság iránt elkötelezett és az érdekeit következetesen képviselő politikusokat, valamint köz­életi személyiségeket megátalkodottan támadó, az egyének családi és nemzeti kötelékből való kiszakításán munkálkodó balliberálisoknak megüzente: „baj idején az összefogás parancs, és az ember egyedül sosem lehet szabad, csak magányos”. Éppen ezért ő és leendő kormánya „lankadatlanul” folytatja nemzetegyesítő és családsegítő munkáját.

Ugyanakkor kihangsúlyozta: „nekünk fontos, hogy rajtunk legyen a Jóisten áldása. Nekünk fontos, hogy legyen hazánk, amit szerethetünk, és amire büszkék lehetünk. Nekünk fontos, hogy fenntartsuk az ezeréves magyar élet folyamatosságát, a létezés magyar minőségét a Kárpát-medencében. Nekünk fontos, annak tudatában halni meg, hogy a gyerekeinknek és az unokáinknak van hazája. Van mit folytatniuk és megőrizniük.”

Rámutatott, be szeretnék bizonyítani, „a hazáért nem csak halni, hanem élni is lehet”, hogy „ne csak múltunk és jelenünk, hanem jövőnk is legyen a Kárpát-medencében. Ehhez azonban „olyan ország kell, amely büszke az értékeire”, viszont „nem szabad sem túl-, sem alábecsülni önmagunkat.” Végezetül megerősítette, hogy továbbra is „rendületlenül hiszek a Kárpát-medencei népek közös jövőjében.”

A régi-új miniszterelnök ezúttal is világosan, pontosan és félreérthetetlenül fogalmazott. Ismét megerősített abbéli meggyőződésünkben, hogy Magyarországnak rátermett vezetője van. Egy nemzetileg elkötelezett, de nem elfogult, bátor, de nem meggondolatlan, tapasztalt, de nem fásult, kifinomult diplomáciai érzékkel és éleslátással rendelkező politikus. Egy olyan egyéniség, aki képes felszínre hozni és a nemzet szolgálatába állítani a bennünk rejlő szellemi energiát, amint az egy igazi államférfitől elvárható. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük