Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szolgálati lakások

Szolgálati lakások Kovászna megye

Pedagógusoknak és egészségügyben dolgozóknak építtetne szolgálati lakásokat Sepsiszentgyörgy, az Országos Helyreállítási Alap keretében letett pályázatból remélve a finanszírozást. Az egyenként 48 lakásos tömbházak egy része a volt tyúkfarm helyén, a Jókai utcában, más része a N. Iorga utcában épülne fel. A pályázatra rábólintott a tanács is a múlt heti ülésen.

Hirdetés
Hirdetés

Számos esetben jelezte az önkormányzatnak a kórház vezetése és az iskolaigazgatók, hogy szükség lenne szolgálati lakásokra – írja a határozat indoklásában. A város elöljárósága azért is látja szükségesnek ezt a lépést, hogy az egyre kevesebbek által választott családorvosi praxisok folyamatosságát biztosítsa olyanformán is, hogy szolgálati lakásokat ajánl fel a fiataloknak, de nemcsak nekik, hanem szakorvosoknak is. Ugyanígy a tanügyben is sok tantárgy oktatására nagyon kevés szakember van, az esetlegesen más megyékből ide költözők számára is szeretné ezt a facilitást biztosítani az önkormányzat.

A Iorga utcában, a csendőrlaktanya mögött és a Jókai utcai volt tyúkfarmon helyet kapó szolgálati lakások a fejlesztési minisztérium típustervei alapján épülnek, itt is, ott is négy egyemeletes, manzárdos társasházban összesen 48 lakás egyenként 65 négyzetméteres felülettel, és nagyon alacsony energiafelhasználással (ún. nZeb típusú házakról van szó, amelyek fogyasztása 20%-kal haladja meg a nulla fogyasztású házakét). Mindkét esetben ezek a tömbházak egy átfogóbb rendezési terv részei, a Iorga utcában ANL-s tömbházakat és bölcsődét is tervez a város, a tyúkfarmon pedig egy lakópark részét képeznék ezek a szolgálati lakások. A 48 lakás összértéke 17.199.782 lej, a házaknak 2026-ig kell megépülniük. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. május 17., 20:19
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Jól van! A két legjobban kereső ágazatnak kell lakást építeni! S az idétlenül hőbőrgő szurkolóknak ingyen vonatot adni! Megérett Sepsiszentgyörgy a pusztulásra!