Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbüntetésre ítéltek egy Galac megyei férfit, mert megölt egy kutyát

Börtönbüntetésre ítéltek egy Galac megyei férfit, mert megölt egy kutyát Románia

Egy év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy Galac megyei férfit,  amiért három évvel ezelőtt megölte a szomszédja kutyáját. Az ítélet jogerős, és az első ilyen jellegű döntés Romániában.

Hirdetés
Hirdetés

Az ítéletet január 17-én, majdnem három évvel az incidens után hirdették ki.

Az elökvető egy késsel ölte meg az állatot a lépcsőházában, miközben a szomszédjával néhány jégcsap miatt vitatkozott. A kutya tulajdonosa panaszt tett a rendőrségen, és a bíróság neki adott igazat.

„Három évnyi eljárás után ma megszületett a jogerős döntés, arról hogy megbüntetik a férfit, aki megölte a kutyámat. Örülök, mert a maximális büntetést szabták ki rá. Egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték” – mondta az állat gazdája.

A bíróság döntése értelmében a kutya gazdáját 5000 lej erkölcsi kártérítés is megilleti. A férfi már bejelentette, hogy a pénzt egy galaci álltvédő egyesületnek fogja adományozni.

„Örülök, hogy a bíróság elítéli azokat, akik rosszul bánnak az állatokkal. Remélem, hogy ez a döntés mindenki számára figyelmeztetés lesz, mivel végre a maximális büntetést alkalmazták az ilyen cselekményekért. Köszönjük a tulajdonosnak, aki bejelentette, hogy a pénzt az egyesületnek adományozza, az összegnek jó helye lesz, sok kutyát kell megmentenünk” – mondta Corina Grigore, a galaci egyesület elnöke a Mediafax szerint.

Az elpusztult kutya amstaff fajtájú, 12 éves, mikrochippel ellátott és a rendőrségen nyilvántartott kutya volt.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások