Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Változások az iskolák élén

Változások az iskolák élén Kovászna megye

Miután a múlt évben az iskolaigazgatók és aligazgatók versenyvizsgával elfoglalták állásaikat, és megkapták kinevezéseiket is, ez év elejétől ültethetik gyakorlatba vezetői elképzeléseiket. Január 17-től a többi tanintézménybe is kinevezték a hiányzó vezetőket, akik ily módon a következő versenyvizsgáig vagy legkésőbb 2022. augusztus 31-ig foglalhatják el állásaikat.

A versenyvizsgák eredményeképpen új aligazgatója van a Székely Mikó Kollégiumnak Ferencz Katalin tanárnő személyében, a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskolában Moroianu Mihai Decebal szintén új e tisztségben. A szentkatolnai, gelencei általános iskolák irányítását is átvették az eddigi igazgatóktól Pusztai Emese, illetve Dragomér Katalin korábbi igazgatóhelyettes. A kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum igazgatói székét Finna István nyerte el, az Apor Péter Szaklíceumot Constantinescu Herman igazgatja, akinek helyettese Bardocz Lívia.

Hirdetés
Hirdetés

Azokra az állásokra, amelyekre nincs nyertes pályázó, a főtanfelügyelőség nevezett ki egyéves megbízással egy pedagógust, többnyire szintén olyat, aki eddig is gyakorolta egy tanintézmény vezetését, de valamilyen személyes oknál fogva – nem tervez hosszú távra, egyéni probléma miatt – nem vállalta a versenyzést (vagy nem sikerült a vizsgája). Változás az eddigiekhez képest a szentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskolában van, ahol Csere Gyöngyvér igazgató mellett aligazgató lett Szőke Annamária, aki korábban a Berde Áron-líceum élén állt. Az ő helyére Simon Edith tanárnő lépett. Az Apor Péter-líceum korábbi vezetője, Madarász Éva a Gábor Áron-szakközépiskolában lett aligazgató. A szentgyörgyi Váradi József-iskola élére sikeresen versenyvizsgázó, de posztjáról lemondó Magyarósi Imola helyére Lázár Rajmond történelemtanárt nevezte ki a főtanfelügyelő, aligazgató pedig Gavrilă Luminiță lett, az Ady Endre-iskolában ugyanebbe a funkcióba Kerekes Adriana került. A baconi Konsza Samu-iskola helyettes vezetőjévé Gazdag Katalint nevezték ki. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások