Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

400 ezer lejre bírságolták az Enel vállalatot a jogtalanul magas földgázszámlák miatt

400 ezer lejre bírságolták az Enel vállalatot a jogtalanul magas földgázszámlák miatt Románia

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) 400 ezer lejre bírságolta az Enel vállalatot az energiadrágulás kompenzálásáról és az árplafon bevezetéséről szóló törvény megszegése miatt – közölte hétfőn az intézmény.

Hirdetés
Hirdetés

Az ANRE a fontosabb energiaszolgáltatóknál tartott vizsgálatai eredményéről számolt be.

A hatóság tájékoztatása szerint ellenőreik megállapították, hogy az Enel Energie és Enel Energie Muntenia a törvénynek megfelelő áramszámlákat állított ki a fogyasztóknak, ám a földgázszámlák már nem feleltek meg a jogszabály előírásainak. Ezért az ANRE egyenként 200 ezer lejre bírságolta a két szolgáltatót, és felszólította a vállalatokat arra, hogy állítsák ki újra a novemberi gázfogyasztásról szóló téves számlákat.

A hatóság közölte, hogy folytatja az energiaszolgáltatók ellenőrzését, és a későbbiekben is beszámol a vizsgálatai eredményéről.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 17., 17:37
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Nem értem hogy miért nem lehet elérni öket telefonon.Nem elég hogy akkora számlát állitottak ki két szobás lakásra mintha egy gyár fogyasztása lenne.Milyen uton lehet kíjavíttatni amikor senki sem válaszol???Köszönöm ha tud valaki segíteni! Gáz számláról van szó!