Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közel 150 embert immunizáltak a hétvégi oltási maratonon Sepsiszentgyörgyön

Közel 150 embert immunizáltak a hétvégi oltási maratonon Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Összesen 148 személyt – köztük 14-et más megyékből – oltottak be Covid-19 ellen a hétvégén a Sepsi Value Centre bevásárlóközpont parkolójában Sepsiszentgyörgyön, a közegészségügyi igazgatóság és a katasztrófavédelmi felügyelőség által szervezett oltási maratonon – számolt be a We Radio.

Hirdetés
Hirdetés

A két nap alatt beoltottak közül a legtöbben a Johnson & Johnson által gyártott szérumot választották, ebből 82 adagot adtak be, míg a Pfizer vakcináját 66-an kapták meg. 24-en az oltás harmadik adagját vették fel.

Szombaton, a maraton első napján 63 személyt oltottak be, akik közül 35-en a Johnson & Johnson által gyártott szérumot választották, 9-en pedig a harmadik oltást kapták meg. Vasárnap további 85 személy jelent meg a maratonon, akik közül 38-an a Pfizer-BioNTech által gyártott szérumot választották, 15-en pedig a harmadik adag vakcinát adatták be.

Az oltásra jelentkezők közül 11 kiskorú volt, akiket a Pfizer által gyártott szérummal immunizáltak.

Idén májusban és júniusban két hasonló maratonra került sor Sepsiszentgyörgyön, ahol összesen 433 embert oltottak be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 18., 15:54
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Bravó, bravó, bravó! Háromszoros hipp hipp hurrá. Gondolom a sor vége mindkét nap elért Bodokig, csak ennyien jutottak sorra. Ilyen sátorozást kell szervezni, a megye minden pontján!

  • User
    Dátum: 2021. október 19., 11:41
    ÉRTÉKELÉS: 10

    A cikk tartalmától eltekintve, nagyon idegesítő, hogy az újságírók is „ráharaptak” erre a nyelvezetre, és állandóan vakcináznak, és felveszik az oltást. Ha így használják az újságokban, rádiókban, akkor ne csodálkozzunk, hogy a köznyelvben is így marad meg. Dühítő, hogy minden szóhasználatot átvesz a sajtó, ha helyes, ha nem! Ők kellene jó példával járjanak, és helyesen használják a kifejezéseket, az oltást nem felvesszük, hanem beadatjuk, és nem muszáj állandóan vakcinázni, mikor tudjuk, hogy az oltás!