Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több megértésre számított

Több megértésre számított Kovászna megye

Visszavezetik a polgármesteri beszámoló intézményét, jelentette be sajtótájékoztatóján Antal Árpád. Elmondta, az elmúlt években nem finanszírozhattak kiadványokat, és ezért nem adhatták ki az önkormányzati beszámolói füzetet, amelyet a lakosságnak juttattak el.

„Egy ilyen furcsa helyzet van ebben a városban: amiatt, hogy nincs helyi televízió, felértékelődnek az alternatív médiák, a közösségi oldalak, az utcasarki pletyka stb., és fontosnak tartom azt, hogy a felmerült kérdésekre az emberek közvetlenül tőlünk kapjanak válaszokat”, hangsúlyozta Sepsiszentgyörgy polgármestere. Antal azt is elmondta, hogy az ősz végén egy szociológiai felmérést is készítenek, hogy megkérdezzék a város lakosságát az elmúlt évekről és a jövőre vonatkozó elvárásokról.

„Nagyon sokszor azt tapasztaljuk, hogy még mindig nem világos az emberek, de néha a véleményformálók, az újságírók számára sem, hogy mi az önkormányzati hatáskör. Ezért olyan dolgokat is elvárnak, amelyek nem az önkormányzat feladatai. Erre is nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni, ugyanakkor megpróbáljuk elmagyarázni azt is, hogy bizonyos, népszerűtlennek tartott beruházások miért történnek”, hangsúlyozta Antal Árpád.

Megjegyezte, annál egyszerűbb dolog nincs, mint az aszfaltot felmarni és helyette újat önteni. Ezt napok alatt meg lehet oldani, azonban – mint fogalmazott –, „túl fiatal ahhoz, hogy rövid távon gondolkodjon”, és emiatt ott, ahol lehetett, minden útjavításnál megpróbálták a vezetékeket is kicserélni. Márpedig azt kell tudni, hogy egy utca aszfaltja alatt átlagosan öt- vagy hattípusú vezeték megy el, aminek öt-hat gazdája van, és ezek közül csak kettőhöz van közvetlen vagy közvetve köze az önkormányzatnak. Ezért összetett beavatkozásról van szó, mert el kell érni azt is, hogy egy adott utca javításával egy időben végezze el a hálózatok kicserélését a gáz-vagy áramszolgáltató, de még ott vannak az internet- vagy más szolgáltatók is, amelyek ugyancsak magáncégek, és a saját pénzükön kell dolgozniuk.

És arról még nem beszéltünk, hogy a kommunizmusban Sepsiszentgyörgyön nem építettek összesen tíz olyan utcát, amelynek lett volna alapja, és ezt is igyekeznek minden esetben megoldani, fűzte hozzá Antal. „Nem lehet kicserélni hattípusú vezetéket és alapot építeni egy útnak úgy, hogy azt nem túrjuk fel, ahogyan egyesek mondják. Bár nem feltúrjuk, hanem felássuk. Megmondom őszintén, hogy egy kicsit több megértést vártam el, elsősorban a véleményformálók, de a lakosság részéről is”, jegyezte meg. Augusztus végéig lezárnak nagy beruházásokat, és most újakat nem indítanak el, hogy egy kicsit „a dolgok csillapodjanak le”, és a jövőben úgy ütemezik majd a felújítási projekteket, hogy egyszerre ne legyen sok utcában munkálat. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 3., 13:50
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Lehet, hogy nem vagyunk elég megértők, de mi is szeretnénk, ha megértenék, hogy egyes intézkedések láttán, miért megy fel az emberben a pumpa. Például mikor kiderül, hogy az új adóövezeti besorolás alapján nemcsak többszörösét fizetjük az addigi adónak, hanem még az eladás, vagy öröklés esetén fizetendő közjegyzői illetékek is sokkal magasabbak. Mikor látjuk, hogy a besorolást milyen hanyagul végezték (lásd Zöld Péter, felújított közvilágítás ????, stb.) Nem vették figyelembe, hogy a város bizonyos részeit akár gyalogosan, akár autóval szinte lehetetlen megközelíteni, nem néhány hónapig, hanem akár éveken át (pl. régi Szemerja a Kós Károlyon át) Arra sem figyeltek, hogy vannak városrészek, ahol bizony nincs iskola, orvosi rendelő, üzletek, szórakozási lehetőség stb.. Ez nem emeli az ingatlan értékét a központban lévő ingatlanok szintjére, az adót pedig az értékére kellene fizetni ! Mi is kérünk egy kis megértést !

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 4., 10:07
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Akkor választási kampányban miért ígérget olyanokat polgármester úr, amiről ön is tudja, hogy nem önkormányzati hatáskör?
    Odafigyelni a városlakók óhajára és aszerint cselekedni, milyen hatáskör kell egy polgármesternek?
    A lakosságnak nem kiadványra, hanem több odafigyelésre volna szüksége. Tapsteret építeni normális közlekedés helyett kinek a hatáskörébe tartozott? Haszontalan sárkányhalmot tervezni, aztán civódni miatta, mire volt jó? Megértést akar? Ön mindenkihez megértéssel közeledett? Csak olyant várjon el mástól, amire ön is hajlandó!

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 4., 11:20
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Na, ha olyan jó munkát végeztek, akkor a lakosság igya meg a levét! Ugyanis csatornázást nem cseréltek. Hosszú távú megoldás: hosszú ideig büdös és fertőz nagyobb esők után az udvarokra, blokkpincékbe, pincékbe visszafolyt csatornalé. Folytassuk csak az önfényezést és struccpolitikát…

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 4., 15:55
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Editke kisasszony ! Kerdezze mar meg egyszer a polgarmestert ,hogy miert budos a varos !? Ebben a nagy melegben meg ejszaka sem lenet ablakot nyitni ! Megol a szarszag ,megha szekely is az !

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 4., 16:32
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Pont a velemenyformalokra es a lakossagra kene jobban odafigyelni , polgarmester ur! Altaluk vezeti most a varost. De nagyon ugy nez ki nem az akaratuk szerint. Nem megsertodni kell hanem felhagyni az onkenyeskedessel!