Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elvették a pénzét

Elvették a pénzét Kovászna megye

Pénteken, július 21-én délben Sepsiszentgyörgy központi parkjában három suhanc megfenyegetett és kirabolt egy 11 éves kislányt. Az esetet az áldozat édesanyja osztotta meg szerkesztőségünkkel.

Az édesanya elmondása szerint (név, telefonszám a szerkesztőségben) a 11 éves lánya a parkban játszott, amikor két lány és egy kisebb fiú lépett hozzá koldulni. Az ismerős „adj egy lejt” kijelentés aztán halálos fenyegetésbe csapott át. Hangoskodtak vele, hogy „bottal agyonverik”, a „belét kiszedik”, és addig fenyegették, míg félelmében odaadta az övtáskájában levő 40 lejt.

– Nem az első eset, amikor a téren kisebbeket fenyegetnek meg a suhancok. Ismerősöm panaszolta, hogy úgy 13 napja a gyerekeitől elvették a fagylaltot és a hűsítőt. A szülők figyelmét szeretném felhívni, hogy jobban vigyázzanak, mert az anyagi kár mellett – ami csak bosszantó – elég nagy megrázkódtatás éri a megfenyegetett gyermekeket. Kislányom azóta retteg kimenni a házból – mondta az aggódó anyuka, aki szomorúan hozzátette, hiába jelentené az ügyet a rendőrségen, mert nincs szemtanú.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője azt tanácsolja, ilyenkor a kiskorúak szaladjanak a legközelebbi, „bizalomgerjesztőbb” felnőtthöz, és mindenképpen értesítsék a rendőrséget, továbbá elmondta, feléjük eddig nem jelentettek hasonló incidenst. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. július 26., 16:54
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Persze. Nyugodtan ki lehetne írni, hogy cigánpurdék voltak, akiket a városvezetés az őrkői „rezervátumban” tenyészt az adófizetők pénzén. Azoknak a pénzén, akiknek a gyermekeit kirabolják, megverik.
    Persze, hogy nincs szemtanú, dörzsöltek ezek már, vigyáznak arra, hogy felnőtt ne legyen a közelben, mikor „akcióban” vannak.
    Csak egyetlen megoldás lenne: keményen elpáholni a kölykeket. Lehetőleg nyilvánosan. Ez az egyetlen, amiből értenek.
    A gyermekeket pedig meg kell tanítani védekezni. Üssön oda, ha kell.

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 2., 22:57
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Egy kérdés : Miért volt egy 11 éves gyereknél 40 lej a játszótéren??????????
    aztán egy megállapitás, miszerint hihetetlen, hogy déli órában ne legyen szemtanúja 1 ilyen eseménynek, ha már nem volt felnőtt a gyerekkel, amit szintén nem tartok helyesnek.