Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Időt kell rászámolni

Időt kell rászámolni Kovászna megye

Több olvasónk is jelezte, hogy „nem lehet közlekedni” a Csernáton–Dálnok útszakaszon. Az illetékesek azt mondják: igyekeznek civilizált körülményeket fenntartani, de a munkát el kell végezni.

A kialakult helyzetről Kovács Ödön megyemenedzsernél érdeklődtünk. Az adott útszakasz ugyan országút, de a megyei útügy munkásait láttuk dolgozni.

– Valójában ez az országutakhoz tartozik, de történetesen a megyei útügy kapta meg a munkát. Némi kellemetlenséggel jár, de a Csernáton és Dálnok-tető közötti útszakaszt részben le kell zárni és tisztességesen megcsinálni, mert hanem miden évben kezdhetjük elölről a javítást – mondja a szakember.

A „tisztességes megcsinálás” alatt azt kell érteni, hogy nem csak egyszerűen „befoltozzák” a kátyúkat és töréseket, hanem felbontják és egy méter mélyre alákövezik az útburkolatot.
A megyei útügy mintegy 30 ezer négyzetméter útjavításra kapott megrendelést az országúti hatóságtól, ebből valamivel kevesebb mint 2000 négyzetmétert tesz ki a fenti útszakasz.

Kovács Ödön becslése szerint az alternatív forgalmi rend körülbelül két hetet tarthat. Ezalatt rá kell számítani bizonyos időt a Kézdivásárhely–Sepsiszentgyörgy útszakasz „normális idejére”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. július 25., 7:13
    ÉRTÉKELÉS: 2

    „…ebből valamivel kevesebb mint 2000 négyzetmétert tesz ki a fenti útszakasz. …” ez akkor azt jelentene, hogy 330 meter utburkolatot javitanak meg? (egyszeru szamitassal, mivelhogy az ut szelessege 6 meter)

  • User
    Dátum: 2017. július 25., 12:37
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Kezdin az oroszfalvi vasutattjaro elotti korforgalomba ugyan azt a lyukat az ide mar haromszor tomtek be ,de mer megjelent ket godor ugyan ott:-na ennnyit a ”tisztesseges megcsinalasrol”. Az idenre Kezdin egy [legalabb] utcat se aszfaltoznak ujra????

  • User
    Dátum: 2017. július 25., 13:26
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Amit a Kovaszna megyei utjavitok javitanak az semmi nem tart.Csak nezzetek meg Kezdivasarhalyen a tereloutat(centura),mely a gyarak elott vezet el.Ha ok azt utjavitasnak nevezik….De egyebkent Kezdin az egesz varos osszes utja szarul nez ki.Na de ez a CENTURA ez a legrandabb.A multkor valaki azt irta,hogy kezdin a kockakoves ut olyan rossz minosegu,hogy kiesik a tomes a fogadbol.Hat barataim ezen a gyarak elott elhalado „aszfaltuton” olyan hepe-hupak,olyan hullamok es olyan foltok meg godrok vannak,hogy itt mind a harmincket fogad kihullik mire egyik korforgalomtol a masikig ersz.