Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó pénzt lehet keresni

Jó pénzt lehet keresni Kovászna megye

Nincs az a tapasztalat nélküli, egyetemet végzett fiatal a megyei tanácsnál, aki kevesebbet tudna keresni, mint nettó 3 ezer lej – derült ki a testület tegnapi ülésén. A vezetőség arra számít, hogy ez már „jobb embereknek” is vonzó bért jelent.

Henning László alelnök elmondta, 10–15 éve hogy mindenki az alacsony bérekre és a nagy bürokráciára panaszkodik, a fizetéseknél a legfontosabb szempont pedig a munka mezején eltöltött idő, az úgynevezett régiség volt.

– Most sikerült legalább két dolgot megoldani. Egyrészt honorálni tudjuk a tanulmányi végzettséget, hogy ne (csak) az számítson, hogy mikor születtél, hanem az (is), hogy milyen képzésed van, másrészt helyreállítottuk a normális hierarchiát: az keres a legtöbbet, akinek a legnagyobb felelőssége van – magyarázza az alelnök.

A tanácsülésen ezúttal nem volt vita. Nagy József tanácsos azt vetette fel a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház által kapott osztrák adomány kapcsán, hogy „nem kellene-e más kórháznak is juttatni az adományból, nem csak a sürgősséginek”, de kiderült: ez egy „felcímkézett” adomány, nem lehet „eltéríteni”. Az esetleg „felszabaduló” felszerelés átcsoportosításától viszont lehet szó – hangzott el. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
    • User
      Dátum: 2017. július 26., 9:24
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Ez sajnos ilyen. Jó pár ismerősömmel együtt többet keresünk, mint 3000 lej, viszont feleségem magasabb szintű egyetemi képzéssel jóval kevesebbet kap. Nem mindegy milyen szakmában végeztél, van amit megfizetnie, van amit nem.

    • User
      Dátum: 2017. július 28., 9:23
      ÉRTÉKELÉS: 2

      A jó keresethez nem kell föltétlenül egyetemi diploma. Az ma annyit ér, mint 30 évvel ezelőtt az érettségi. Hozzáértés, hozzáállás kérdése. Az egyik kézdiszéki konfekciógyár is ígér 2500 nettót, igaz, keményen meg kell dolgozni érte. Rengeteg a munkahely most a megyében, attól függ, mihez értesz, mennyit vagy hajlandó dolgozni, milyen mértékben teszed oda csontot. Kíváncsi lennék, milyen állásokra jelentkeztél eddig a nagyobb fizetés reményében.

  • User
    Dátum: 2017. július 25., 15:33
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Ahogy a város dolgait intézik, nem 3ooo lejt nem érdemelnek meg, még 2 banit sem. Annyi a szakember, úgy értenek mindenhez, h. a parkon kívül semmi rendesen nincs megcsinálva ebbe a városban. A sok elcseszett munkálatért még ők kellene fizessenek. Dehát olyan üvegbúra alatt vannak a férjek-feleségek, apák-fiúk, stb. minden vezetőfunkcióban, ahol jó sok pénzhez lehet jutni, s a népről a bőrt le lehet nyúzni, h. még egy hurrikán se tudná őket onnan kimozdítani,nemhogy a törvény keze( pl. Tega, vizesek, tanács, polgármesteri hivatal). Diószeginél egy minimálbérért dolgozó pék többet tesz az emberekért, mint a sok egyetemmel a tanácsosok. Annyi tejfelesszájú tanácstag van, h. ha az egyetemük után kellene megéljenek, az álluk felkopna, nem is alkalmazná őket senki, ha nem lenne a hátuk mögött valaki. Aki régóta él Szentgyörgyön, tudja, h. ki kinek a kije, s a képességeikkel is tisztában vannak, csak azt hiszik, h. hülyék az emberek.

  • User
    Dátum: 2017. július 25., 19:01
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Igaza van a kommentelonek a tejfelesszajuakkal kapcsolatban de en hozzafuznem,hogy meg mennyi tejfelesszaju el a nep kozott.Mert lehet,hogy abban igaza van,hogy a hurrikan nem mozditana el oket de egy jol megszervezett NEPHARAG az mar igenis elmozditana.Csakhogy kivel?!TEJFELESSZAJU SZEKELYEKKEL?!

  • User
    Dátum: 2017. július 26., 14:19
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Ha valakinek jó szakmája van,nagyon is rendben van, ha jól megfizetik, de sajnos, a Polgármesteri Hivatalhoz nem olyanokat alkalmaznak, akik szakmájuk, tudásuk és tapasztalatuk által segítenének a városnak az előrehaladásban. Ők azért kapják a fizetést, mert valakiknek a valakijei, bekerültek oda, s alkalmasak arra, hogy meghálálják és kiszolgálják a klientúrát.

  • User
    Dátum: 2017. július 28., 10:30
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Látszik, hogy mostanában eszed ágában sem volt munkát keresni, fogalmad sincs a jelenlegi viszonyokról. Nem, ez nettóban értendő, és egy ember fizetése. Ott a mai Hírmondóban, lapozd fel.