Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orbán is emberből van

Orbán is emberből van Kovászna megye

Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédei rendszerint Tusványos legnagyobb érdeklődésnek örvendő eseménye. Idén sem volt másként, a nagy hőség ellenére a nagyszínpad előtti sportpályán jelentős számú tömeg gyűlt össze szombat reggel.

Orbán Viktor mondandójára a tömeg több ízben tapssal válaszolt, de egy kisebb incidensre is sor került, amikor egy nő sípolni kezdett az előadás során (Lásd bővebben az 5. oldalon). Többek között a következő kijelentések váltották ki a hallgatóság tetszését: Magyarország a családtámogatásra fordított pénzt a multiktól veszi el; ha a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára azért, mert magyar, akkor Budapesten egy vörös lámpának ki kell gyulladnia; vagy Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy nemzetünk újra visszanyerje önbizalmát.

A magyar miniszterelnök előadásában üzenetet fogalmazott meg a határon túli magyar közösségek felé is: arra biztatta, hogy szavazzanak a jövő évi magyarországi választásokon. Megjegyezte, a választás különleges lesz vagy lehet, mert most európai tétje is van, de a magyarok szempontjából is fontossággal bír. „Kellő higgadtsággal állítom most önöknek: Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy újra erős, virágzó és tekintélyes európai ország legyen, mint most, és nem állt olyan közel ahhoz, hogy a nemzetünk visszanyerje az önbizalmát és az életerejét, mint éppen most, de ha újra a globális érdekeket kiszolgáló kormány lesz, akkor ezt a történelmi esélyt megint évtizedekre elveszíthetik a magyarok”, húzta alá Orbán. Nyomatékosította, a határon túli magyar közösségek megmaradásának legfontosabb előfeltétele az erős anyaország, és ezért arra biztatott mindenkit, hogy ne csak szurkoljanak, hanem menjenek be a pályára. Vagyis regisztráljanak, és vegyenek részt a választásokon.

A közönségből érkező kérdések közül több is vonatkozott az erdélyi magyarság helyzetére, célkitűzéseire, többek között az autonómiatörekvésekről is kérdezték a magyar miniszterelnököt. – „A kormány álláspontja ismert. A kormány támogatta az autonómiát. Én személyes álláspontomat szeretném világossá tenni. Két mondatból áll. Az autonómiát támogatom, pont. Jobb híján, pont” –, válaszolt Orbán Viktor. Ami a román belpolitikát és a romániai magyarság belpolitikáját illeti, csak az RMDSZ-hez való viszonyra tért ki, mivel, mint fogalmazott, a többi vonatkozó kérdésre a hallgatóság jobban tudja a választ, s most csak vizsgáztatják. „Gondolhatunk bármit helyes stratégiáról és politikai taktikáról, de egy dologban nincs mit gondolkodni: kire szavaznak az emberek, és Magyarország miniszterelnökének mindig is tiszteletben kell tartania azt a döntést, amit az erdélyi magyarság hoz meg”, je­gyez­te meg a miniszterelnök.

Végezetül Orbán Viktor megköszönte a közönségből érkezett biztatásokat. „Jól esnek. Az én szakmámban gyakran kell olyan benyomást kelteni, mintha az ember minimum fából, de inkább vasból lenne. Ez nekem nem megy rosszul, de az igazság az, hogy ez egy hazugság, ugyanis sem fából, sem vasból nem vagyok. Én is emberből vagyok, szükségem van elismerésre és támogatásra is”, zárta szavait a miniszterelnök. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. július 24., 15:19
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Na sebaj gyerekek akkor mondok en egy velemenyt,de joelore szolok,ne vegyetek rossz neven.Eloszor is kijelentem,hogy Orban Viktorral tartok mint a nagytobbseg mert ugy gondolom,hogy az aktualis politikai helyzetben mas valasztas nincsen!Na de azert voltak am bibik,ugyhogy sorolom:Orban mindenrol beszelt a beszedeben ,Sorosrol,arrol,hogy elveszi a bankok es a multik penzet es hogy kiknek adja oda kiket segit ebbol a penzekbol.Aztan beszelt a keritesrol,meg,hogy meg kell vedeni az allamot stb.A szekelyekrol azokrol nem nagyon beszelt,pedig kellett volna.Ennek ellenere a szekely kozonseg ugy tapsolta mintha az a sok jo dolog amit Magyarorszagrol meselt oket erintene.Pedig nagy tevedes.Minket sajnos a roman torvenyhozok torvenyei erintenek es ezek a torvenyek egyaltalan nem hoznak semmi jot a szekelyeknek.Na de errol Orban nem beszelt.Es az az incidens azzal a lannyal az meg egy rossz fat tett az imidzsere.Gyekek,nem kellett volna a hajatol fogva cibalni aztan foldre teperni es a kezet csavargatni meg akkor sem ha provokator volt.Meg csak akkor nem kellett volna.Mert igy egy egesz vilag elott elerte celjat.Ezt is akarta,hogy bizonyitsa:ime Orban bodyguardjai hogyan bannak el egy gyonge novel akinek mas a velemenye mint a tobbsege.Azert az ilyen dolgokra jobban oda kene figyelni.Egyebkent minden rendben volt.