Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó kezdet az Őrkőn

Jó kezdet az Őrkőn Kovászna megye

Fekete Lovas Zsolt színész ötletéből eredően, hét civil egyesület összefogásával, de az őrkőiek részvételével, szemétszedési akcióra került sor szerda délelőtt Sepsiszentgyörgy perifériáján.

Ez olyan premier, amelyet több hasonló alkalomnak kellene követnie – értettek egyet a résztvevők, az Amenkha, a Speedhelp, a Máltai Szeretetszolgálat, az Esély Egyesület, a Vöröskereszt, a Caritas és a Diakónia Alapítvány önkéntesei, akik mellett elsősorban tíz év körüli roma gyerekek, összesen mintegy negyvenen vállalták lelkesen az akcióban való részvételt. A Tega jóvoltából kesztyűkkel, zsákokkal felszerelkezett csapat jó két órán keresztül gyűjtötte a szemetet az utcákról, de az udvarokról is, ehhez a cigány közösség tagjai biztosították a szekereket, a cselekvő kisebbek a Caritas jóvoltából csokis kiflit is kaptak.

A szervezők szeptemberben ismét megpróbálják a felnőtteket (is) mozgósítani, akik most a közösség két gyermektagjának halála miatt is mással voltak elfoglalva, de talán az sem maradna hatástalan, ha az „elkövetők”, azaz a szemetelők a saját gyermekeiket látják környezetszépítésből példát adni. Mindenképpen dicséretes és reménykeltő kezdeményezés! 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások