Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Beszélgettek, játszottak

Beszélgettek, játszottak Cseperedő

Harmadik éve, hogy minden nyáron bejárós, román nyelven zajló élménytábort szervez az elemi osztályos kisdiákok számára a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola két tanítónője: Füleki Katalin és Szekeres Csilla.

 

Idén három csoportot fogadnak. Az első turnusban (július 3–7. között) 13 kisgyerek részvételével zajlottak a foglalkozások. A július 17–21., valamint augusztus 7–11. időszakban sorra kerülő táborokba még van pár üres hely. A nappali tábornak a Zarah Moden készruhagyár Zarah Kids szabadidős központja adott helyet.

A naponta 9–17 óra között lezajlott foglalkozások során, a beszédre, a kommunikációra fektették a hangsúlyt, szavakat, szókapcsolatokat tanultak a gyerekek.

– Már harmadik éve szervezzük ezt a tábort, elsősorban a szülők kérésére. A célunk a román nyelv elsajátítása, gyakorlása és elmélyítése játékos módszerekkel, a szókincs bővítése és a beszédbátorság elősegítése, ugyanis sok esetben tapasztaltuk, hogy a magyar gyerekek nem mernek megszólalni románul. Nagy sikerélmény volt számunkra, hogy az 5 napos tábor végére a gyerekek ügyesen rakták össze a szavakat, formáltak mondatokat – magyarázta Füleki Katalin.

A tábor zárónapján rövid előadás keretében mutatták be a szülőknek a tanultakat. Minden „táborlakó” oklevelet és „aranyérmet” kapott a jó teljesítményéért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások