Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Senki nem vállalja

Bár a törvény szó szerint előírja, hogy minden településen kell lennie polgármesternek és alpolgármesternek, az illyefalvi önkormányzatban ötödik éve nincs alpolgármester. A törvény ugyanis nem rendelkezik arról, hogy mi van akkor, ha a megválasztott tanácsosok közül senki sem akar alpolgármester lenni.

A képet csak annyival kell pontosítani, hogy a 2016-os helyhatósági választásokat követően egyetlen, a Magyar Polgári Párt színeiben megválasztott tanácsos mutatott érdeklődést az alpolgármesteri tisztség iránt, ő viszont nem kapta meg a megválasztásához szükséges szavazatszámot. A tanácsban többségben lévő RMDSZ-frakcióból viszont egyszerűen senki nem akar alpolgármester lenni. Bár Fodor Imre polgármester „edzésben van”, hiszen az elmúlt mandátumának is mind a négy évét alpolgármester nélkül „húzta le”, most már számára is terhes lett a helyzet.
– Ez meglehetősen fárasztó kezd lenni, hisz tulajdonképpen hiányzik egy ember, akivel meg lehetne osztani a feladatokat, egymagam vagyok kénytelen végezni a polgármester és az alpolgármester dolgát – mondta el megkeresésünkre Fodor.

Az elöljáró nem panaszkodik, de ez gyakorlatilag azt is jelenti, hogy öt éve nem volt szabadságon, hisz nincs, akire átruházza a feladatait. Ami az alpolgármesterséget illeti, azt mondja: nem szeretné, ha valaki csak azért vállalná el a tisztséget, mert – újabban – van benne pénz. Az önkormányzati munka, főleg a választott személyek esetében, szolgálat, nem munkahely – szögezte le.
A Kovászna megyei prefektus „törvénytelennek” minősítette a kialakult helyzetet, amit „orvosolni kell”. Hogy ez miként történne, arról egyelőre nincs szó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. július 12., 6:19
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ne sajnáltassa magát Fodor, mert annyit nem dolgozik, hogy ne bírná egyedül. Látszik a falun, hogy mennyit csinált, amióta polgármester. Ő is egy a sok RMDSZ-es ingyenélő közül.

  • User
    Dátum: 2017. július 12., 6:26
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Igaz, hogy nincs alpolgármester Illyefalván, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a polgármester azért elment szabadságra, mégpedig nem is rövid időre (pl. Santiago de Cimpostellan is volt).

  • User
    Dátum: 2017. július 13., 2:57
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Na aztan az ujsagironak es sirankozik.
    Imre mar reg hatarozta egyedul hogy nem kel neki alporgarmester. Mindig butanak tartott minket. Azt monta orokke hogy a tanacsosok ojan butak, nincs akibol alporgarmestert valasztani.
    Ezet vagyunk ojan kosseg hogy meg Afganisztanban es jobbat kapsz a szetbombazottak kozot.
    Imre nem akarja azt hogy ne alporgarmester legyen, nem pedig a tanacsosok.
    Az egyeduli jelenkezot, a nepart jelotjet, Samut, nem akarta elfoglaltatni a tanacsosokal azet mert indult elene mint polgarmester a valasztason.

  • User
    Dátum: 2017. július 13., 6:08
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Jol megy a helyesiras a tanacsos urnak is, nem mondom. Az iskolaban, aki nem tud helyesen irni, az altalaban tenyleg a butak koze tartozik. Ertelmes emberek akarjak iranyitani a falut, Fodorral az elen. Szegyen!!!!

  • User
    Dátum: 2017. július 13., 22:24
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Tisztelt uram ha ezen egyszeru emberek nem lennenek, ( buta vagy sem, helyesiras tudo vagy sem), On kemiai tapanyagokkal lenne felfuvodva es nem pedig kezuk munkajat elvezhetne. Tenytelen, hogy a hozzaszolo helyesen irta vagy sem a mondanivalojat, szerintem maga a dolog tartalmat kellene neznunk es azon elgondolkozni. Egy polgarmester ne dontson a tanacsosok ertelmi szintjerol, inkabb vegye figyelembe, hogy az illeto gazda ember vagy kotya-vetyelo ! Ha esetlegesen meg lenne nevezve alpolgalmesternek, akkor csak ugy intezne a kozseg dolgait mint sajat hazatajat vagy sem. Mert az megsugom, sajat tapasztalatom es eszrevetelembol, Illyefalva evek ota egy elhagyatott tanyaval talal. Jarhatattlan utjai, hidjai, szemetes kornyeke, bozotos utszelei, rendezettlen-omladozo hazai es lehetne sorolni sok negativ jelzot , amelyeknek javaresze a polgarmestert terheli !

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 7., 20:02
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ami az önjelölt előljáró szavait illeti, azt nem kommentálom, mivelhogy lassan az is kétséges amit kérdez, nemhogy a kijelentései.
    Hazugságokkal, populizmussal, pupinkurizmussal a felszínen maradni és a semmittevésből jól megélni, na ez már eredmény.
    Elég frusztráló lehet az élet ha már az ember saját magát is meghazudtolja és a sok össze-vissza napraforgolódásban azt sem tudja mit beszél, de mondandójára büszke.
    Szégyen, Illyefalva népe, hogy ilyen egyént ültettél a bársonyszékbe.